Image
Veidekke är inblandat i en fotbollssatsning i Sydafrika.
Veidekke är inblandat i en fotbollssatsning i Sydafrika. Bild: Veidekke

Veidekke i sydafrikansk fotbollssatsning

Bolag På Masibonisane High School i Sydafrika ska ett fotbollscentra för tjejer byggas. Veidekke har, tillsammans med representanter från Football for Life och FC Rosengård, varit på besök i Masibonisane för att ta det första spadtaget och utbilda unga lärlingar inom byggteknik, hälsa, arbetsmiljö och säkerhet.
Publicerad den 24 April 2014

Veidekke har sedan 2010 haft ett stort engagemang i CSR-programmet Football for Life som utvecklats av FC Rosengård (före detta LdB FC Malmö), World Village of Women Sports och Star for Life i Sydafrika. Programmets vision är att, med hjälp av fotboll, ge tjejer utrymme att växa till starka, medvetna och självsäkra individer, som möjliggör för dem att uppnå sina drömmar – och också bidrar till kampen mot HIV/Aids-relateradesjukdomar.

På plats på Masibonisane High School för att dela med sig av erfarenheter från Veidekke var Asle Hermansen, daglig ledare för Veidekkes norska initiativ ”Skole på byggeplass”. Inför 60 kandidater till lärlingsprogrammet pratade Asle om vikten av HMS (hälsa, arbetsmiljö, säkerhet) och berättade för studenterna om olika yrkesvägar inom byggbranschen.

- Att utveckla sin kunskap och praktiska färdigheter är alltid värdefullt. Det ger oss glädje, stolthet och en möjlighet att påverka vår framtid. Hälsa, arbetsmiljö och säkerhet står alltid högst upp på agendan på Veidekke. Det är oerhört inspirerande för mig att få dela med mig av Veidekkes erfarenheter och ge dessa unga och nyfikna människor en ökad medvetenhet och kunskap som räddar liv, säger Asle Hermansen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige