Image
Veidekke får i uppdrag av Jernhusen att bygga kontorshuset Glasvasen i Malmö.
Veidekke får i uppdrag av Jernhusen att bygga kontorshuset Glasvasen i Malmö. Bild: Veidekke/Kanozi

Veidekke får i uppdrag att bygga Glasvasen

Bygg/Arkitektur Veidekke får uppdraget att bygga kontorshuset Glasvasen i Malmö.
Publicerad den 25 Mars 2014

Projektet innefattar ett kontorshus i sex våningar som innehåller 6 000 kvadratmeter kontor och knappt 1 000 kvadratmeter butikslokaler i gatuplanet samt parkeringsgarage.

De flexibla kontorsplanen kan, beroende på hyresgästernas önskemål, rymma totalt upp till 600 arbetsplatser. I gatuplanet planeras för butiker, restauranger och café.

- Vi i Veidekke är mycket stolta över att ha fått förtroendet att få vara med och bidra till en spännande modern arkitektur samt utveckla en ny stadsdel för ett mer attraktivt Malmö. I projektet kommer vi att bjuda in alla aktörer kund, samarbetspartners och medarbetare till Veidekkes involverande arbetssätt för att säkerställa att allas kunskap tillvaratas, från projektering till färdigställt hus. Involverande planering - för ökad produktivitet, VDC - för ökad förståelse och minimering av fel och teambuilding - för ökat engagemang och delaktighet. Genom involvering skapas ett engagemang vilket i sin tur leder till att vi säkerställer god arbetsmiljö, hög produktivitet och god kvalitet, säger Stefan Wegner, arbetschef Veidekke Bygg Syd.

Arbetet, som är en samverkansentreprenad, inleds i april och färdigställt i oktober 2015. Kontaktsumman är cirka 165 miljoner kronor.

- Med Glasvasen skapar vi Malmös mest välbelägna kontor. Jernhusen utvecklar nu Södra Nyhamnen, området runt Malmö Centralstation. Nya arbetsplatser, bostäder och butiker bidrar till att skapa ett trivsamt och tryggt område, som också innehåller publika mötesplatser i form av torg. När verksamheter etablerar sig i stationsnära miljöer kan fler ställa bilen och resa kollektivt. På så sätt är vi med och bygger vi ett mer hållbart samhälle, säger Rolf Larsson, regionchef Stadsprojekt på Jernhusen.

Byggnaden får en mycket modern arkitektur ritad av Kanozi Arkitekter. Glasvasen blir också ett miljösmart bygge med fokus på låg energiförbrukning och hållbart materialval. Det vill innehålla flera högteknologiska innovativa lösningar och byggnaden ska miljöcertifieras.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige