Image

Veidekke får bygguppdrag av Akademiska Hus

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus har upphandlat Veidekke, i en samverkansentreprenad på cirka 215 miljoner kronor, för att genomföra renovering och modernisering av delar av Campus Flemingsbergs huvudbyggnad.
Publicerad den 29 Juni 2016
Campus Flemingsbergs huvudbyggnad. Bild: Akademiska Hus.
Campus Flemingsbergs huvudbyggnad.

Ombyggnationen, som går under arbetsnamnet Framtidens laboratorium, ska ge modernare laboratorie- och utbildningslokaler och omfattar cirka 12 300 kvadratmeter av byggnaden ANA8:s totala area om knappt 50 000 kvadratmeter. Förutom laboratorier, utbildningslaboratorium, kontor och mötesrum omfattar entreprenaden även ett fryshotell med tillhörande installation för flytande kväve samt en tillbyggnad i plan 7 för ett centralt placerat lunchrum.

- Vi är fantastiskt glada och stolta över att Akademiska Hus har gett oss förtroendet att få vara med och bidra till framtidens laboratorium, där viktig forskning för att förbättra människors hälsa kommer att bedrivas. Veidekkes samverkansentreprenader bygger på involvering som handlar om att utmana den kollektiva intelligensen. På det sättet skapas förutsättningar för lärande och kontinuerlig utveckling samt ökad lönsamhet för alla, säger Pawel Missuna, arbetschef Veidekke.

Forskningsmiljöerna styrs av forskarnas gemensamma intressen, oavsett institutionstillhörighet. Labbet kommer därför att vara temaindelat där forskarna drar fördel av den gemensamma tillgången av dyrbar laboratorieutrustning.

– Att vara med och bygga framtidens laboratorium och med det ge möjligheter för forskare att interagera och dela kunskap på ett nytt sätt känns väldigt bra, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Projektet, som är en generalentreprenad i samverkan, påbörjas i juni 2016. Inflyttningen kommer att ske successivt och vara helt klar under vintern 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige