Image

Veidekke bygger 160 nya studentbostäder åt Helsingborgshem

Bygg/Arkitektur Veidekke har skrivit kontrakt med Helsingborgshem om att bygga 160 studentbostäder i centrala Helsingborg. Projektet, som kallas Furutorpsparken, är en totalentreprenad med ett totalt ordervärde på 88,5 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2014
Furutorpsparken. Bild: Veidekke
Furutorpsparken.

Helsingborg har en ambition om att bli Sveriges mest attraktiva studentstad. För att nå dit krävs att staden kan erbjuda tillräckligt många studentbostäder i anslutning till Campus Helsingborg. Campus Helsingborg tillhör Lunds universitet och är ett av Europas ledande lärosäten.

- Projektet baseras på vårt involverande arbetssätt där alla aktörer bidrar med kunskap för ökad produktivitet och högre kvalitet. Vi har sedan tidigare projekt mycket god erfarenhet av att jobba med Helsingborgshem som kund. De har en modern organisation där öppenhet och samverkan är i fokus. Därför är det extra roligt att de valt oss som entreprenör. säger Stefan Wegner, arbetschef Veidekke Bygg Syd.

Entreprenaden omfattar komplett uppförande av studentbostäder i fem våningar med fem varianter av lägenheter i olika storlekar. Fastigheten byggs med tillhörande komplementbyggnader innehållande cykelparkering, miljöhus samt markanläggning och ny parkering.

Uppdraget är en totalentreprenad där projekteringsarbetet har påbörjats och lägenheterna skall vara klara för inflyttning hösten 2016.

- Vi har pratat med många av de studenter som bor hos oss idag och tagit till oss av deras tankar och idéer kring boendet. Bland annat efterfrågas bra studierum, eftersom det ibland är svårt att hitta plats på Campus. Vi erbjuder även en större variation av lägenhetstyper än i tidigare byggen, eftersom det visar sig att behoven bland studenterna ser väldigt olika ut, säger Emma Järund, projektledare Helsingborgshem.

Veidekke har även tidigare har jobbat på uppdrag av Helsingborgshem. Bland annat byggde de Helsingborgshems lägenheter på Kullavägen och 22-våningshuset Höjdpunkten på Närlunda. Just nu är Parkhusen under uppförande, fyra punkthus om tio våningar med 104 lägenheter med tillhörande parkeringsgarage i centrala Helsingborg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige