Image
Lidingö centrum.
Lidingö centrum. Bild: Vasakronan

Vasakronan säljer för 771 miljoner kronor

Transaktioner Vasakronan säljer fastigheterna Oden 20, 21 och 22 i Lidingö centrum. Köpare är Vencom Property Partners, tillsammans med en brittisk fastighetsfond.
Publicerad den 17 Juni 2013
Lidingö centrum. Bild: Vasakronan
Lidingö centrum. Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius.

Fastigheterna i Lidingö centrum har varit i Vasakronans ägo sedan 2001 och omfattar totalt 27 000 kvadratmeter handel, kontor och bostäder.

- Vasakronans strategi är att främst äga kontor och cityhandel. Lidingö centrum faller utanför den inriktningen. Det finns omfattande utvecklingsplaner för Lidingö centrum och Vasakronan kommer att fokusera sina projektinvesteringar till andra delar av regionen där vi redan har ett stort samlat fastighetsbestånd, till exempel Kista, Frösunda och Stockholms city, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

Köpare är Vencom Property Partners, tillsammans med en brittisk fastighetsfond.

- Lidingö Centrum är en stabil fastighetstillgång som står inför en spännande utveckling under de kommande åren. Vi ser fram emot att ta en aktiv roll i detta utvecklingsarbete, säger Johan A. Gustafsson, ordförande i Vencom.

Affären görs i bolagsform och köpeskillingen är baserad på ett fastighetsvärde om 771 miljoner kronor.

Jones Lang Lasalle, Mannheimer Swartling och PWC fungerade som köparnas rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige