Image

Vasakronan hyr ut till grön butik

Uthyrning I Göteborg öppnar Houdini Sportswear en butik, som Vasakronan menar kan vara Sveriges grönaste.
Publicerad den 2 September 2014
Houdini är en av Sveriges grönaste butiker. Bild: Vasakronan
Houdini är en av Sveriges grönaste butiker.

- Vi har fungerat som strategisk rådgivare i miljöfrågor som rör butikslokalen och vi har levererat en grön lokal med låg energianvändning och miljöanpassade material. Den fyller nu Houdini med sin gröna affär. Etableringen av Houdini är ett bra exempel på hur vi tillsammans med våra kunder kan göra större nytta för miljön än var och en för sig, säger Vasakronans regionchef Kristina Petersson Post.

Butiken öppnade i måndags på Magasinsgatan 22 i Göteborg.

För Houdini är miljöfrågan central och tron på att både produktion och konsumtion kan ske på ett miljövänligt sätt är stenhård. Företaget har gått från linjärt till cirkulärt och har utvecklat nya hållbara affärsmodeller med målsättningen att inspirera andra.

Butiken på Magasinsgatan är Houdinis första i Göteborg och förutom att erbjuda försäljning av företagets miljöriktigt producerade varor så kommer man också att erbjuda second hand-försäljning, uthyrning, reparationsservice och återvinning av produkter. Lokalen kommer även att användas för olika typer av event kopplade till hälsa, välmående och utomhusliv och på byggnadens innergård kommer man att odla sina egna grönsaker.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige