Image

Vasakronan hyr ut 2 800 kvadratmeter

Uthyrning Den andra uthyrningen i Vasakronans projektfastighet på Västgötagatan 5 på Södermalm i Stockholm är i hamn. Det är spelutvecklarna och förlaget Paradox Interactive som har tecknat avtal för nytt kontor om 2 800 kvadratmeter.
Publicerad den 23 Oktober 2014
Vasakronan hyr ut mer på Västgötagatan 5. Bild: Vasakronan
Vasakronan hyr ut mer på Västgötagatan 5.

Vasakronan investerar för närvarande 400 miljoner kronor i en totalrenovering av fastigheten Nattugglan på Västgötagatan 5. Fastigheten omfattar cirka 13 000 kvadratmeter kontor i åtta plan och kommer att stå klar för inflyttning hösten 2015.

För en kort tid sedan gjordes den första uthyrningen och då till spelutvecklaren Avalanche Studios som hyr två och ett halvt våningsplan om totalt 3 000 kvadratmeter kontor. Nu får Avalanche Studios sällskap av ytterligare ett företag i branschen, Paradox Interactive.

- Paradox Interactive är sedan tidigare hyresgäst hos oss i Skrapan men har ett stort behov av mer yta, säger Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning.

- I jakten på nytt kontor fanns ett starkt önskemål om att stanna kvar i kvarteret. Lösningen fanns på Västgötagatan 5. Där erbjuder vi kontor i en fastighet med stark miljöprofil, i toppskick och ett läge som helt klart håller på att bli ett kluster för den här typen av kreativa bolag.

Paradox Interactive grundades 1999 och är en globalt ledande utgivare av PC-baserade strategispel. Mest känt är företaget för sitt internationellt framgångsrika spel Europa Universalis.

Inflyttning sker i oktober 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige