Image

Uppsalahem köper markområde i Ulleråker – ska skapa 600 bostäder

Transaktioner Uppsalahem har förvärvat en fastighet på 50 000 kvadratmeter i Ulleråker och planerar för flera nya bostadskvarter framöver. Ambitionen är att bygga mellan 500-600 bostäder med start 2014.
Publicerad den 9 December 2011

Säljare är Specialfastigheter, som äger och förvaltar fastigheter åt bland annat Kriminalvården och Rikspolisstyrelsen.

Området Ulleråker är ett av de strategiskt viktiga utvecklingsområdena i Uppsala och här finns stor potential att skapa attraktiva bostadsområden. Uppsalahem planerar för mellan 500-600 nya bostäder och målet är en integrerad blandning av olika upplåtelseformer. Idag ligger Statens rättspsykiatriska klinik på det 50 000 kvadratmeter stora området. I söder gränsar fastigheten mot öppen brukad mark ner mot SLU och SVA och i öster mot Dag Hammarskjölds väg.

– Uppsalahem visar tydligt att vi är Uppsalas ledande bostadsbolag. Vi fortsätter vår offensiva och viktiga insats på att bygga nya hem åt uppsalaborna. Ulleråker är en viktig pusselbit för framtiden och jag ser verkligen framemot att utveckla bostäder i samklang med områdets unika förutsättningar, säger Mikael Rådegård, vd på Uppsalahem.
Under 2012 kommer Uppsalahem att ansöka om ändring av detaljplanen för att det ska bli möjligt att bygga bostäder.

– Uppsala är en expansiv stad som är i behov av nya bostäder i centrala områden. Vi är glada att kunna bidra till Uppsalas fortsatta positiva utveckling säger Peter Karlström, vd på Specialfastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige