Image

Unga berlinare och Londonbor ska skissa på Sundbybergs nya stadskärna

Bygg/Arkitektur Sundbybergs stad trendspanar internationellt och arrangerar workshops med unga människor i Berlin och London, utöver hemmastaden, för att ta fram innovativa idéer för den nya stadskärnan.
Publicerad den 26 Mars 2015

Begreppet kallas Ideathon och är en twist på datavärldens Hackathon som bygger på att unga människor med olika bakgrund träffas under en heldag för att ta fram innovativa idéer för morgondagens stadsmiljö. Det första Ideathonet ska hållas i Marabouparken i Sundbyberg på lördag och därefter följer Berlin och London längre fram i vår. Syftet är att ta tillvara unga människors idéer om urban design och gatuliv när järnvägen som går genom centrala Sundbyberg ska grävas ner och läggas i en tunnel.

– Vi ser dessa Ideathons som ett sätt att trendspana och vi vill inspireras av tankesätt och fenomen som existerar också utanför Sveriges gränser, säger stadsbyggnads- och exploateringschef Catherina Fored.

Parallellt med tre Ideathon-workshops arrangerar Sundbybergs stad idétävlingen Ung C Sundbyberg som riktar sig till unga människor mellan 16 och 26 år, i Sverige men också internationellt. Där är målet att engagera 15 000 unga människor att skapa, tycka och rösta på idéer som morgondagens urbana miljöer kan innehålla. Vinnaren tilldelas 25 000 kronor. Sundbybergs stad samarbetar med innovationsbyrån Shuhuu i idéarbetet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige