Image

Uddevallahem bygger 80 nya lägenheter

Bygg/Arkitektur Uddevallahem bygger 80 nya lägenheter, ett serviceboende och kontorslokaler i kvarteret Sundberg. Nu är det klart att Peab blir totalentreprenör för bygget, som väntas starta runt sommaren 2016.
Publicerad den 25 November 2015
80 nya lägenheter ska byggas. Bild: Uddevallahem
80 nya lägenheter ska byggas.

– Vi är väldigt glada att ha utsett Peab till entreprenör. Det är en trygg och stabil partner som vi ser fram emot att jobba med de närmaste åren, säger Thomas Aebeloe, vd för Uddevallahem.

Det var tidigare i höst som Uddevallahem köpte byggrätten för 14 000 kvadratmeter på Sundbergstomten av Erik Hembergs Fastighets AB. Köpet är en del i Uddevallahems strategi att satsa på centrumnära lägen.

– Vi är med och utvecklar Uddevalla och en viktig del av vår vision är att satsa på centrum, säger Thomas Aebeloe.

Grustomten i kvarteret Sundberg har stått tom i många år och länge användes den som parkering.

– Vi är stolta att få uppdraget. Är det något byggprojekt i Uddevalla man särskilt vill ha så är det detta, med tanke på tomtens historia. Sedan har vi goda erfarenheter av att jobba med Uddevallahem, säger Magnus Wedholm, arbetschef på Peab.

Just nu pågår projektering för framtagande av husets utformning. Byggstart är planerad till runt sommaren 2016 och inflyttning i slutet av 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige