Image

UC: Företagskonkurserna ökar med fyra procent

Ekonomi/Finansiering Årets andra månad innebär en marginell ökning av de svenska företagskonkurserna. Konkursstatistiken från UC visar plus fyra procent och sammantaget i år ser man en ökning på 17 procent.
Publicerad den 1 Mars 2017
Victoria Preger, marknads- och kommunikationschef på UC. Bild: UC
Victoria Preger, marknads- och kommunikationschef på UC.

– Det är en tråkig inledning på 2017. Det är dock bra att vi nu ser något mer balans i företagskonkurserna än föregående månad. Sett till hur det ser ut på länsnivå i landet är det ungefär snarlikt som i januari, både ökande och minskande företagskonkurser. Byggindustrin i landet fortsätter däremot visa på ökat antal konkurser, säger Victoria Preger, marknads- och kommunikationschef på UC.

UCs statistik visar att det skiljer sig rätt mycket runt om i landet vad gäller företagskonkurserna. För februari månad är det Västmanlands län (+114 procent), Jönköpings län (+111 procent) och Blekinge Län (+100 procent) som redovisar månadens procentuellt mest ökande företagskonkurser.

De län som visar flest minskade antal konkurser är Hallands län (-53 procent), Norrbottens län (-36 procent) och Värmlands län (-31procent).

Även UCs branschstatistik visar på ett fortsatt ökat antal företagskonkurser inom de olika segmenten. Byggindustrin fortsätter att visa på ökat antal konkurser: +48 procent i februari månad. Lika så visar segmentet restaurang- och hotell på en ökning såhär inför vintersäsongens peak, +38 procent.

– Flertalet av branscherna i UCs branschstatistik visar på ökat antal konkurser. En potentiell orsak till detta är överetablering och att företag i dessa branscher har förhållandevis svaga ekonomiska ”muskler” för att klara säsongssvängningar, avslutar Victoria Preger.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige