Image

Tyréns får framtidsuppdrag av Göteborgs stad

Bygg/Arkitektur Göteborgs stad planerar för omfattande förtätning i centrala stadsdelar, främst Älvstadenområdet, med syfte att stärka Göteborg som regionens kärna. Tyréns har fått uppdraget att ta fram framtidsscenarion för hur centrala Göteborg ska utvecklas närmaste åren.
Publicerad den 19 Oktober 2017

Alltifrån bostäder till trafik ska utvecklas utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Göteborgs stad planerar omfattande förtätning i centrala stadsdelar med exploatering för bostäder, grönområden, kontor och handel. Viktiga aspekter i förtätningsplanen är att både utveckla staden och bevara kulturmiljövärden av riksintresse.

– Vi är oerhört stolta över det förtroende vi fått av Göteborgs stad. Det är häftigt att får vara med och forma hur stadens centrala delar kan utvecklas de närmaste 30–40 åren. Förtätning hänger mycket ihop med infrastrukturen. Redan idag driver Tyréns ett uppdrag med att ta fram en trafiknätsplan i Göteborg, vilket vi kommer dra fördel av i vårt arbete, säger Hanna Areslätt som är uppdragsansvarig på Tyréns.

I uppdraget kommer Tyréns ta fram tre till fyra scenarier för fortsatt arbete med fördjupning av översiktsplanen för centrala Göteborg.

Göteborgs stad har tidigare tagit fram en rad strategier för stadens utveckling, så som Vision Älvstaden och gällande översiktsplan.

För uppdraget krävs kompetens inom planering, arkitektur och trafikplanering. Tyréns kommer utöver detta även bidra med kompetens inom ekonomi, kulturmiljö och social hållbarhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige