Image

Två nya kontrakt klara i Pedagogen

Uthyrning Två nya hyresavtal är klara i Pedagogen Park. Previa, som arbetar med företagshälsa och storbandet Bohuslän Big Band har skrivit avtal med Aspelin Ramm.
Publicerad den 2 December 2013
Pedagogen Park Bild: Aspelin Ramm.
Pedagogen Park

– De nya avtalen omfattar sammanlagt 678 kvadratmeter lokalyta och innebär att två helt nya branscher nu etablerar sig i huset. Det är precis vad som behövs för att skapa en dynamisk och levande mötesplats här i Pedagogen Park, säger Lennart Karlsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter.

Previa har tecknat avtal om att hyra 319 kvadratmeter för etablering av en ny enhet för företagshälsa i Mölndal. Den nya enheten är Previas 14:e i regionen och en av totalt 100 enheter runt om i landet.

I början av februari nästa år startar Previa i Pedagogen Park efter det att lokalerna utformats för att passa verksamheten.

Bohuslän Big Band är ett helprofessionellt storband som sedan 2004 är knutet till Vara Konserthus och finansieras av Västra Götalandsregionen. De hyr 359 kvadratmeter att använda som kontor och för sin övningsverksamhet. En verksamhet som ställt stora krav på att bland annat ljudisolera lokalerna.

– Vi fastnade för den kreativa miljön i Pedagogen Park och det moderna och företagsmässiga tänket som Aspelin Ramm Fastigheter står för. De har hela tiden varit väldigt flexibla och lösningsinriktade när det gäller anpassningen av lokalerna till vår ibland högljudda verksamhet. Den stora eventhallen i Pedagogen Park är också en stor tillgång för oss där vi kan arrangera konserter och andra musikaliska framträdanden, säger Björn Samuelsson som är bandets producent.

Sammanlagt är nu cirka 17 500 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter uthyrda i Pedagogen Park.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige