Image

Två lämnar Skanskas koncernledning

Bolag Mike McNally och Karin Lepasoon lämnar Skanskas koncernledning.
Publicerad den 18 Augusti 2014

Mike McNally, som i dag är executive vice president och ansvarig för Skanska USA Civil och Skanska USA Building slutar på Skanska vid årsskiftet.

Han efterträds av Richard Cavallaro, i dag vd för affärsenheten Skanska USA Civil.
Karin Lepasoon, executive vice president, med ansvar för strategi och stabsfunktioner inom koncernen, lämnar i dag Skanskas ledningsgrupp, av familjeskäl. Hon kommer att fortsätta som strategiskt stöd åt Skanskas koncernchef Johan Karlström.

Johan Karlström, vd och koncernchef, kommenterar:
– Mike har bidragit till att utveckla Skanska till ett av de ledande byggföretagen i USA. Den amerikanska marknaden står för en stor och växande del av Skanska. Vi ser stora möjligheter inom bygg- och anläggningsprojekt, inklusive energisektorn och även inom utvecklingen av kommersiella fastigheter.

– Karin har haft en central roll i utvecklingen av Skanskas affärsplan och den strategi som vi framgångsrikt följer. De koncernstabs-funktioner Karin ansvarat för, såsom hållbarhet och kommunikation, är välkända och respekterade i branschen och har spelat en viktig roll i för att positionera Skanska som ett modernt och innovativt företag.

– Jag vill tacka Mike och Karin för deras ovärderliga insatser i arbetet i koncernledningen. Båda har haft nyckelroller för att göra Skanska till ett av världens ledande projekt och byggföretag. Jag är verkligt stolt över att ha haft dem som kollegor och önskar dem båda all lycka i deras nästa steg i livet.

Richard Cavallaro efterträds i sin nuvarande roll som vd för affärsenheten Skanska USA Civil av Michael Cobelli, som för närvarande är COO och medlem av Skanska USA Civils ledningsgrupp.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige