Image

Trio från BSK startar eget

Bygg/Arkitektur Tre affärschefer från BSK Arkitekter startar nya Studio Stockholm Arkitektur.
Publicerad den 16 Maj 2014
Marco Checchi, Carl-Michael Bonde och Alessandro Cardinale startar Studio Stockholm Arkitektur. Bild: Studio Stockholm Arkitektur
Marco Checchi, Carl-Michael Bonde och Alessandro Cardinale startar Studio Stockholm Arkitektur.

De tre är Alessandro Cardinale, Carl-Michael Bonde och Marco Checchi.

Från start har företaget ett 20-tal stora uppdrag och sysselsätter tolv personer med ytterligare rekrytering planerad innan sommaren. Ambitionen är att utveckla den moderna arkitektrollen och utmana både bransch och marknad med ett tydligt fokus på värdeskapande arkitektur.

– Det råder ett förlegat synsätt på arkitektens roll idag. Vi ser stora fördelar med att arkitekten tar ett mer övergripande ansvar och är delaktig i hela processen, från strategi till utvärdering. Vår vision är att process och resultat blir det som eftersträvas i branschen framför formideal, säger Marco Checchi på Studio Stockholm Arkitektur.

Företaget har spetskompetens inom inredningsarkitektur, fastighetsutveckling och kommersiell arkitektur. Intresset och erfarenheten inom de tre områdena har växt fram under många år, senast hos BSK Arkitekter där de tre ansvarade för just de tre affärsområdena.

– Vi kommer att arbeta med de processer som vi ser ger våra kunder bäst effekt i en organisation som är transparent och där vi drar nytta av varandras erfarenhet och expertis, säger Alessandro Cardinale.

– Vi vill se hur långt vi kan ta den moderna arkitektrollen, fyller Carl-Michael Bonde i.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige