Image

Trafikverket överlåter fastigheter för en halv miljard till Specialfastigheter

Transaktioner Trafikverket har skickat en hemställan till regeringen i vilken Trafikverket ber om regeringens tillåtelse att överlåta åtta fastigheter till Specialfastigheter, för att senare hyra om- och tillbyggda lokaler från Specialfastigheter. De åtta fastigheterna har värderats till cirka 517 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Januari 2017

Fastigheterna är så kallade trafikcentraler varifrån Trafikverket trafikstyr tågtrafik och riksvägarnas trafik. Vid en eventuell överlåtelse är avsikten att fastigheterna överlåts till det bedömda marknadsvärdet till Specialfastigheter och att samtidigt träffa överenskommelser om att hyra lokalerna från Specialfastigheter.

I samband med överlåtelserna ska Trafikverket och Specialfastigheter träffa överenskommelse om att Specialfastigheter ska upphandla erforderliga om- och tillbyggnadsarbeten i samarbete med Trafikverket.

Trafikverket gör bedömningen att Specialfastigheter kan driva fastigheterna effektivare både när det gäller drift, underhåll och ombyggnationer då bolaget kan utnyttja stordriftsfördelar inom sin organisation gällande samhällsnyttiga specialfastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige