Image

Torsplan 2 når Outstanding

Energi/miljö Som första byggnad i Sverige har Torsplan etapp 2 i Stockholm uppnått Breeams högsta nivå Outstanding. Hittills har endast tolv kontor i världen slutcertifierats på den nivån.
Publicerad den 2 Mars 2015
NCC:s Torsplan 2 i Hagastaden blir först i landet att miljöcertifieras enligt Breeams högsta nivå Outstanding. Bild: BAU Arkitekter
NCC:s Torsplan 2 i Hagastaden blir först i landet att miljöcertifieras enligt Breeams högsta nivå Outstanding. Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef, NCC Property Development. Bild: Micke Lundström
Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef, NCC Property Development.

– Torsplan 2 är ett kontor som möter både social hållbarhet och de högsta miljökraven i världen. Personerna som jobbar och vistas här ska trivas, och Sats stora takterrass för utomhusträning är ett exempel på hur man möter människors behov.

– En attraktiv arbetsplats bidrar även till att de företag som hyr kontor här kan attrahera nya medarbetare, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef, NCC Property Development.

Torsplan etapp 2 ligger i Hagastaden och väntas stå klar i slutet av 2016. Det är förproduktionsstadiet av Torsplan etapp 2:s kontorsdel som uppnått Breeam Outstanding, vilket visar på ambitionsnivån med byggnaden.

– Vi är mycket stolta över att nu kunna erbjuda våra kunder miljöcertifierade kontor på den allra högsta nivån som vi uppnått med Torsplan 2. NCC har valt att ha höga ambitioner i vårt hållbarhetsarbete och certifieringarna är ett sätt att snabba på arbetet mot bland annat mer hållbara städer.

– Byggnader som Torsplan 2 ger våra kunder en rad miljönyttor på flera områden, inte minst energiprestandan som är mycket god och bidrar till låga driftkostnader men också ett sunt inomhusklimat för dem som vistas och arbetar i byggnaden, säger Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC.

Torsplan 2 har tre nya hyresgäster. Först ut var restaurang Toros, som nu får sällskap av Sats och Apcoa. Sats hyr cirka 1 700 kvadratmeter och kommer även att ha en takterrass för utomhusträning. Apcoa hyr och förvaltar parkeringshuset med 165 platser, varav ett flertal utrustas med laddstolpar för elbilar.

Breeam (BRE Environmental Assessment Method) är ett internationellt miljöcertifieringssystem baserat på europeisk byggnorm. Sedan certifieringen infördes 1990 har 425 000 byggnader certifierats. Outstanding är den högsta nivå som kan uppnås. BAU Arkitekter har ritat byggnaden.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige