Image

Tornstaden köper mark och bygger radhus i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur Tornstaden köper mark av bostadsföretaget Förbo och bygger radhus på norra delen av området Säteriet i Mölndal. Ett 40-tal radhus planeras.
Publicerad den 15 December 2014

– I det planarbete som vi gjort tillsammans med Härryda kommun såg vi att det fanns möjlighet att bygga fler bostäder i området, berättar Anna Olá som är fastighetsutvecklingschef på Förbo.

– Redan i planskedet var vi också överens om att radhusen skulle vara i ägande- eller bostadsrättsform. Det är en stor efterfrågan på större lägenheter.

I överenskommelse med Härryda kommun och Tornstaden kommer Förbos hyresgäster på Säteriet att få möjlighet att köpa lägenhet innan försäljningen startar till allmänheten. För att kunna använda sig av den möjligheten är det viktigt att vara anmäld i Härryda kommuns kö för nyproducerade bostäder.

Totalt blir det 40 radhus med lite olika storlekar från 108 kvadratmeter till 150 kvadratmeter. De är i två plan med egen uteplats och parkering i direkt anslutning till huset. Planerad byggstart är mars/april 2015 och inflyttning sommaren 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige