Image

Tajiou och Bryngelson i gemensam satsning

Bolag Granens förre vd Mounir Tajiou har tillsammans med bland andra Vasakronans förre vd Håkan Bryngelson startat det nya fastighetsbolaget Exerton. Den första kapitalanskaffningen är nu stängd och den första affären är gjord.
Publicerad den 2 Oktober 2014
Håkan Bryngelson. Bild: Exerton
Håkan Bryngelson. Mounir Tajiou. Bild: Exerton
Mounir Tajiou.

Exerton är ett nytt långsiktigt svenskt fastighetsbolag som har grundats av Mounir Tajiou och Joakim Einarson tillsammans med Håkan Bryngelson, Sverker Thufvesson och ett begränsat antal svenska institutioner och professionella investerare.

Exerton kommer att ta in totalt cirka 1,4 miljarder kronor i eget kapital i tre kapitalanskaffningar, varav den första nu är stängd.

Exerton har också tillträtt sitt första förvärv, två fullt uthyrda fastigheter i Häggvik, Sollentuna. Fastigheterna omfattar cirka 6 000 kvadratmeter innehållande ytor för kontor, handel och lager.

Säljare är Klar Invest.

- Vi har på relativt kort tid attraherat det kapital vi önskade, och är stolta över vilka investerare som givit oss förtroendet. Det är även glädjande att vi har kunnat genomföra vår första affär som uppfyller vår strategi att förvärva kommersiella fastigheter i tillväxtstäder med potential över tid. Vår ambition är att med moderat belåning stadigt växa under det närmaste decenniet i takt med att vi finner lämpliga fastigheter, säger Mounir Tajiou, grundare och vd för Exerton AB.

- Jag ser fram emot att vara med och bygga upp ett nytt långsiktigt fastighetsbolag med höga ambitioner vad gäller bolagsstyrning, transparens, rapportering samt operativ och finansiell kontroll. Detta tillsammans med långsiktigt hållbara affärer tror vi är, och blir, allt viktigare, säger Håkan Bryngelson, medgrundare och ordförande i Exerton AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige