Image

Sweco utvecklar 6 000 till 8 000 nya bostäder i Uppsala

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun växer och efterfrågan på nya bostäder är hög. För att kunna möta efterfrågan genomförs nu det största stadsbyggnadsprojektet i Uppsala på senare år. Ulleråker ska bli en ny blandad stadsdel med 6 000 – 8 000 nya bostäder. Sweco har fått i uppdrag att hjälpa Uppsala kommun i arbetet med utvecklingen av Ulleråker.
Publicerad den 17 September 2014

– Sweco ska fungera som generalkonsult i utvecklingen av Ulleråker, bland annat genom att vara kommunens huvudstöd gällande gestaltnings- och utformningsfrågor. Det är ett stort projekt som kommer att betyda mycket för att Uppsalas tillväxt, säger Ingrid Anderbjörk, avdelningschef Mark & Fastighet, Uppsala kommun.

Ulleråker som tidigare varit säte för ett av landets största mentalsjukhus ska nu bli ett modernt bostadsområde. Det är ett av de största bostadsprojekten i Sverige på senare år, utanför Stockholm, och det kommer att bidra till kommunens mål om 3 000 nyproducerade bostäder per år.

– I Swecos uppdrag ingår ta fram och leverera allt från planprogram och miljökonsekvensbeskrivning till att förprojektera de allmänna ytorna. Avgörande för detta är Swecos breda kompetens och erfarenheter från tidigare genomförda bostadsprojekt av den här storleken. Genom Ulleråker får Uppsala möjlighet att fortsätta att växa, säger Elisabeth Philipsson Attebrant, vd för Swecos projektledare.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige