Image

Sweco Architects i final i arkitekturens världsmästerskap

Bygg/Arkitektur Inte mindre än fem projekt gestaltade av Sweco Architects är nominerade i den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival (WAF), där världens framstående arkitektkontor finns representerade.
Publicerad den 11 September 2014

I oktober avgörs vad man kan kalla världsmästerskapet inom arkitektur i Singapore. Sweco Architects återfinns bland de nominerade med hela fem projekt, alla i olika kategorier, från landskap till kontor och infrastrukturbyggnader. Bidrag från mer än 40 länder är representerade i finalen.

– Inget annat svenskt arkitektkontor har lika många nomineringar, vilket visar att vi ligger i framkant när det gäller framstående arkitektur. Flera av våra nominerade projekt har redan fått stor internationell uppmärksamhet. Att de nu har blivit utvalda av en tung och välrenommerad jury är ett bevis på att vi har en självklar plats bland de bästa, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects.

Tio arkitekter som står bakom de nominerade projekten från Sweco, kommer att vara på plats i Singapore inför den slutgiltiga bedömningen av juryn den 1-3 oktober.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige