Image

Svenskar i tyskt miljardköp

Transaktioner Ett svenskägt bolag genomför i samarbete med en global statsfond ett miljardförvärv i Tyskland. Målsättningen är att, i ett första skede, köpa bostäder i Tyskland för närmare tre miljarder kronor.
Publicerad den 11 December 2014
Jacob Cronstedt. Bild: Ailon
Jacob Cronstedt. Rickard Backlund. Bild: Cityhold
Rickard Backlund.

Apeiron köper på uppdrag av en statsägd fond 1 165 lägenheter i Berlin och Magdeburg. Värdet i affären uppgår till drygt 1,2 miljarder kronor. Bakom Apeiron står Rickard Backlund och Jacob Cronstedt.

Inledningsvis har Apeiron tillsammans med fonden en målvolym om närmare tre miljarder kronor i Tyskland med fokus på Berlin, Magdeburg, Leipzig och Dresden. Avsikten är därefter att expandera till ett flertal andra städer i Tyskland.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige