Image

Svenska hyreshus bygger i Nyköping

Bygg/Arkitektur Svenska Hyreshus uppför 60 nya hyresrätter på Brandholmen i Nyköping, enligt NCC:s byggsystem P303. Ordern är värd 67 miljoner kronor för NCC.
Publicerad den 24 Juni 2014

I går startade bygget. Byggtiden är 14 månader så hyresgästerna flyttar in redan i augusti 2015.

– Lägenheterna är mycket uppskattade i andra städer där vi byggt dem. Tack vare byggsystemet, där husen byggs på exakt samma sätt varje gång, minskar både byggtid och produktionskostnader rejält utan att vi behöver tumma på vare sig byggkvalitet, boendestandard eller miljöåtgärder, säger affärschef Matti Virkki, NCC Construction i Stockholm.

Den planerade Ostlänken förväntas öka inflyttningen till Nyköping med över 600 personer per år fram till 2030 när tågresan mellan Nyköping och Stockholm bara tar 40 istället för 65 minuter.

– I tillväxtorter är det viktigt att bostäder kan byggas på kort tid, till jämförelsevis låga priser men ändå hålla hög kvalitet och ha låg energianvändning. Fördelarna gör att vi nu bygger vårt åttonde område i Sverige med NCC:s P303-hus, säger Misha Moeremans, vd för Svenska Hyreshus AB.

De 60 lägenheterna på Brandholmen blir 35, 55 och 76 kvadratmeter i form av ettor, tvåor och treor. De får alla stor balkong eller uteplats, samt parkettgolv och helkaklade badrum. Dessutom är driftkostnaderna låga då husen har en låg energianvändning.

Brandholmen, 2,5 kilometer öster om Nyköping, är ett område under utveckling nära Rosvalla Eventcenter. I området bor idag drygt tusen personer och befolkning väntas öka med över 800 personer under de närmaste fem åren, så det behövs många nya bostäder.

Sedan 2011 har NCC byggt och bygger totalt över 300 bostäder med byggsystemet P303 i nio olika städer. Svenska Hyreshus är en stor kund och NCC bygger även P303-hus i egen regi.

Bostäderna i Nyköping uppförs i ett samägt bolag mellan NCC Construction och Svenska Hyreshus. Byggarbetet startar i juni 2014 och beräknas klart i augusti 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige