Image

Svenska Handelsfastigheter köper i Linköping och Ystad

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter köper en fastighet i Tornbys handelsområde i norra Linköping och en fristående handelsfastighet i Ystad.
Publicerad den 3 April 2017

Handelsfastigheten i Tornby har en uthyrningsbar yta om knappt 2 300 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde strax över fyra miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till 40 miljoner kronor och säljare är ett danskt kommanditsällskap. Fastigheten är fullt uthyrd med Swedol och Elon som hyresgäster.

– Tornby är ett av Sveriges starkaste handelsområden och vi är glada att kunna förvärva vår första fastighet på området. Vi planerar för ytterligare hyresgäster och ser fram emot att tillträda fastigheten, säger Staffan Unge, transaktions- och affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

Fastigheten i Ystad ligger nära det tidigare Södra skånska regementet. Handelsfastigheten har en uthyrningsbar yta om knappt 4 300 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde strax under fem miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till 67 miljoner kronor och säljare är även i denna affär ett danskt kommanditsällskap. Fastigheten är belägen längs E65/Dragongatan med Ica och Elgiganten som hyresgäster.

– Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med Ica och Elgiganten och vi hoppas inom kort ha klart med ytterligare en aktör på fastigheten, säger Staffan Unge.

Tillträde till de båda fastigheterna skedde den 31 mars.

Svenska Handelsfastigheter har även köpt en fastighet i Hudiksvall av ROPH Invest. Handelsfastigheten har en uthyrningsbar yta om cirka 8 700 kvadratmeter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige