Image

Svenska Handelsfastigheter expanderar till Trelleborg

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar en handelsfastighet i Trelleborg för en köpeskilling om cirka 75 miljoner kronor av ett danskt kommanditbolag. Fastigheten ligger i östra Trelleborg och är fullt uthyrd till Bergendahls med City Gross som hyresgäst.
Publicerad den 6 Oktober 2017

Fastighetens uthyrningsbara yta uppgår till 4 870 kvadratmeter och har ett hyresvärde om cirka 5,8 miljoner kronor. Genom förvärvet expanderar Svenska Handelsfastigheter till ytterligare en kommun och bolaget finns därmed i 48 kommuner i Sverige.

– Förvärvet är i linje med strategin att växa inom segmentet livsmedelsfastigheter. Vi har sedan tidigare fem City Gross-butiker i vårt bestånd och ser fram emot att välkomna ytterligare en butik. Som ort passar Trelleborg väl in i Svenska Handelsfastigheters portfölj då vi redan har ett större bestånd i södra Sverige, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.

Tillträde väntas ske i slutet av november 2017.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till köparen medan EY Law AB och Angermann Sweden har varit rådgivare till säljaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Angermann på Branschguiden

Angermann är en oberoende transaktionskonsult med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklingsprojekt och bostadsfastigheter. Vi erbjuder professionell rådgivning inom samtliga steg i fastighetsrelaterade transaktionsprocesser. Vi skräddarsyr vårt erbjudande efter uppdragsgivarens önskemål och strävar alltid efter att möta och överträffa uppdragsgivarens förväntningar. Vår långa historia inom fastighetsbranschen har givit oss en hög trovärdighet på marknaden och ett omfattande branschnätverk.

Tack vare lång erfarenhet vet vi att man måste göra saker ordentligt när d...

Läs mer om Angermann på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige