Image

Svenska Handelsfastigheter etablerar sig i Helsingborg

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter köper sin första fastighet i Helsingborg, och stärker samtidigt sin närvaro i Höganäs.
Publicerad den 30 November 2017

Svenska Handelsfastigheter köper två fristående handelsfastigheter av Kronosund Holding för cirka 30 miljoner kronor, varav den ena är belägen i Helsingborg och den andra i Höganäs. Fastigheterna är fullt uthyrda med Axfood som största hyresgäst. 

Fastigheternas sammanlagda uthyrningsbara yta uppgår till närmare 1 900 kvadratmeter och de har ett hyresvärde om cirka 2,5 miljoner kronor. Genom förvärvet i Helsingborg expanderar Svenska Handelsfastigheter till ytterligare en kommun och bolaget finns därmed i 49 kommuner runt om i Sverige.

– Förvärven ligger i linje med vår strategi att köpa fristående livsmedelsfastigheter. Det känns bra att kunna stärka portföljen med Helsingborg, som är ytterligare en ny marknad för oss. Förvaltningen av fastigheterna underlättas dessutom då vi redan är etablerade i regionen, säger Staffan Unge, affärsutvecklingsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter. 

Tillträde skedde den 29 november 2017.

Advokatfirman Glimstedt har varit rådgivare till köparen medan Croisette Real Estate Partner har varit rådgivare till säljaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige