Svenska Bostadsfonden köper i Skåne och Småland

Publicerad den 20 September 2011

Transaktioner Svenska Bostadsfonden köper i två separata affärer – i Trelleborg och Huskvarna – sammanlagt drygt 200 lägenheter.

Annons Image

I Huskvarna köper Svenska Bostadsfonden en fastighet av CA Fastigheter. Fastigheten har 131 lägenheter och en total yta om 10 002 kvadratmeter, varav 9 922 kvadratmeter är bostadsyta.
– Genom förvärvet av dessa 131 lägenheter ökar vi vår närvaro i denna attraktiva del av Småland ytterligare. Totalt äger Svenska Bostadsfonden nu omkring 1 000 lägenheter i Småland. Vi ser en stark utveckling av Jönköpingsregionen framför oss med dess diversifierade näringsliv och expansiva högskola, säger Svenska Bostadsfondens vd Lars Swahn.

– Trots att Jönköping är en prioriterad ort för oss valde vi att efter moget övervägande sälja fastigheten. Vi är övertygade om att Svenska Bostadsfonden kommer att fortsätta förvalta fastigheterna och ta hand om hyresgästerna på ett bra sätt, säger Johan Damne, vd för CA Fastigheter AB.

I Trelleborg gör Svenska Bostadsfonden sin andra investering i sin nystartade institutionsfond (Svenska Bostadsfonden Institution 1 AB). Det handlar om två centralt belägna fastigheter som byggts under 2000-talet. De består av 84 lägenheter och fyra lokaler och har en total yta om 7 433 kvadratmeter varav 5 505 kvadratmeter är bostadsyta.

Säljare är Alsinge Vallen AB, Trelleborg.

- Genom detta förvärv i Trelleborg förstärker vi ytterligare vår position i Skåne där vi sedan tidigare har cirka tusen lägenheter . Vi tror mycket på Trelleborg, genom tillkomsten av motorvägen, blivande Pågatågförbindelse samt kommunens goda intentioner och framtidstro, säger Lars Swahn.

- Alsinge Vallen säljer Beckasinen 6 och Prästen 3. Fastigheter som vi själva byggt, vilket gör det lite svårare att skiljas från dem. Vi säljer till en stor och seriös aktör som tror på Trelleborgs framtid och vi går vidare mot nya förvärv och byggnationer, säger Alsinge Vallens ägare Bengt Nilsson.- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

"Inte särskilt likt Karlatornet"

Bygg/Arkitektur Arkitektbyrån om det som kan bli Nordens högsta byggnad – i Stockholm – och omedelbart gå om Göteborgs motsvarighet.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Andreas Wallström

Justerar ner ränteprognosen

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Andreas Wallström, chefsanalytiker på Nordea, delade med sig av Nordeas rykande färska konjunktursiffror på Fastighetsmarknadsdagen Uppsala på tisdagen. Och det var positiva besked för fastighetsbranschen.


Partnertext

Fem tips för en lyckad fastighetsautomatisering

Bolag Fastighetsautomation ger möjligheter till sparade miljoner och ökad hållbarhet – samtidigt som det skapar ett bättre inomhusklimat. Men hur går man till väga?
Annons Image
Image

"Vi har en hel radda med projekt på gång"

Bostäder Upp till 12 000 lägenheter. Så många tror Klövern att de kan ta fram under ett långsiktigt perspektiv genom det nya konceptet Klövern Living. Just nu håller bolaget på att slipa på profilen.


”Nu börjar nya Göteborg realiseras”

Bolag Monica Fallenius om sitt byte från Hemsö till Atrium Ljungberg – och varför etableringen i Göteborg koncentrerats till en plats.


Victoria Park topprekryterar och förändrar i ledningen

Bolag Victoria Park plockar in ny HR- och CSR-chef och utser samtidigt en ny vice vd för bolaget.


"Fastighetsutvecklingen är väldigt intressant"

Karriär När Lars Kinneholm snart börjar som vd för Slussgården är det hans första vd-jobb. Han lyfter fram Slussgårdens bredd som en av de saker som lockade honom till bolaget.


Concent får vite av NGM

Bolag Concent straffas av NGM:s disciplinnämnd för att ha brutit mot informationsreglerna.


Serneke bygger Fabriksparken åt Skandia

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att bygga första etappen av bostäder i Fabriksparken i Sundbyberg. Kontraktet är värt omkring 320 miljoner kronor.


"Vi är glada att Henrik börjar hos oss"

Bolag Henrik Gidmark lämnar som tf vd för krisbolaget Concent och börjar på ett nystartat bolag: "Hans erfarenheter inom vård och omsorgs samt fastighetsbranschen kommer att vara en tillgång", säger Gabriella Reuterswärd, Marknads- och Försäljningschef på Norlandia.


Fondexgruppens senaste förvärv

Transaktioner Köper två fastigheter i centrala Stockholm – därför föll valet på adresserna. ”Det som gör att de sticker ut”.


Dubbla uthyrningar i Skanskas Studio

Uthyrning Skanska har gjort ytterligare uthyrningar i Studio och tecknat hyresavtal med Suzohapp (tidigare Scan Coin) och Refinedwiki.


SSM offentliggör prospekt i samband med börsintroduktionen

Bolag Den 14 mars meddelade SSM sin avsikt att noteras – nu offentliggör bolaget sitt prospekt.


Kungsleden förstärker med två nya marknadsområdeschefer

Bolag Kungsleden förstärker sin position i Mälardalen och rekryterar Thomas Lundin och Catarina Lundén som marknadsområdeschefer för klustren Västerås City respektive Finnslätten i Västerås.


Stark uthyrningstakt för Corem

Uthyrning Under de tre senaste månaderna har det skett ett antal framgångsrika uthyrningar inom Region Stockholm, med avtal om cirka 16 000 kvadratmeter tecknade.


Dubbelt så stark tillväxt bland köpcentrum som prioriterar hyresgästerna

Handel I en ny analys genomförd av CFI Group och HUI Research konstateras att de köpcentrum som arbetar aktivt med sina hyresgäster når en betydligt starkare omsättningstillväxt än marknaden.Fastighetssverige.se använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda Fastighetssverige.se godkänner du vår användning av cookies.