Image

Svenska Bostäder bygger modulhus i Västberga

Bygg/Arkitektur På torsdag väntas stadsbyggnadsnämnden i Stockholm besluta om det första bygglovet för projektet Snabba hus – flyttbara bostadsmoduler med tidsbegränsade bygglov.
Publicerad den 24 Mars 2015
Pelle Björklund Bild: Svenska Bostäder
Pelle Björklund

Beslutet rör 297 mobila hyreslägenheter för unga i Västberga.

När bygglovet löper ut flyttas de mobila bostäderna till nästa planerade tomt. Snabba hus-modulerna kommer att kunna flyttas minst två gånger. Det är ungdomsorganisationen jagvillhabostad.nu som tillsammans med Stockholms kommunala bostadsbolag Svenska Bostäder startat och utvecklat projektet Snabba hus. Ett projekt för att underlätta för unga att få en bostad i Stockholm till en rimlig boendekostnad.

- Detta är ett mycket efterlängtat projekt som innebär ett rejält tillskott av bostäder till unga. Vi hoppas att detta bara är första etappen och att vi snart kommer att se fler Snabba Hus på andra ställen i Stockholm, säger Pelle Björklund, vd för Svenska Bostäder.

På torsdag kommer stadsbyggnadsnämnden besluta om det första bygglovet för Snabba Hus och det är Svenska Bostäder som ska bygga med byggstart redan i år. Inom cirka två år från byggstart beräknas de första unga stockholmarna kunna flytta in i de 297 lägenheterna i Västberga.

- Det är fantastiskt att det här projektet blir verklighet eftersom bostadsbristen är ett av Stockholms största problem idag och unga har särskilt svårt att få bostad. Det här löser inte problemen över en natt men det är en konkret åtgärd som ger bostäder betydligt snabbare än vad som annars skulle vara möjligt. Jag hoppas att vi får se fler bygglov för Snabba hus framöver, säger Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd (V) i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige