Image
Hockeystjärnan Nicklas Lidström (i mitten) har tillsammans med Johan Ekholm (till vänster) och Patrik Mellgren (till höger) investerat i fastighetsbolaget Industrihus i Västerås.
Hockeystjärnan Nicklas Lidström (i mitten) har tillsammans med Johan Ekholm (till vänster) och Patrik Mellgren (till höger) investerat i fastighetsbolaget Industrihus i Västerås. Bild: Industrihus i Västerås.

Svensk hockeystjärna köper fastigheter

Bolag Nicklas Lidström är en av världens mest framgångsrika hockeyspelare och har blivit vald till NHL:s bäste back hela sju gånger. Nu investerar han i fastigheter.
Publicerad den 12 Augusti 2014

Nicklas Lidström är fostrad i Västerås IK Hockey, har haft en lång karriär i Detroit Red Wings som lagkapten, har blivit vald till NHL:s bäste back sju gånger och har såväl OS-guld som VM-guld på meritlistan.

Nicklas Lidström har nu tillsammans med Patrik Mellgren och Johan Ekholm i deras gemensamma bolag NJP Invest AB, investerat i Industrihus i Västerås AB, som är ett starkt lokalt växande fastighetsbolag i Västerås med inriktning på industrifastigheter. Industrihus har emitterat nya aktier och NJP Invest AB har köpt en betydande post där övriga ägare är Lasse Pettersson, Maria Wallin och Bosse Karlsson.

Nicklas Lidström med kollegor har sedan några år tillbaks följt Industrihus utveckling och kände att tillfället var passande nu.

- Alla tre investerarna är lokalt starka namn med värdegrunder som vi gillar och med fantastiskt gott förtroendekapital, vilket medför att vi blir ett ännu mer lokalt och starkare alternativ för våra hyresgäster samt att nya dörrar öppnas i förvärvssammanhang och liknande, säger vd Bosse Karlsson.

- Dessutom så ser vi att våra nya kompanjoner har ett nätverk som kompletterar vårt befintliga på ett utomordentligt bra sätt, så detta blir en utmärkt förstärkning.
Snackar vi hockeytermer, så även om Nicklas var världens bästa back i många år, så är det här ett offensivt förvärv som vi gjort, säger Bosse Karlsson med ett skratt.

- Men framförallt så är Nicklas, Patrik och Johan lagspelare som passar väldigt bra in i våra framtida planer, säger Bosse Karlsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige