Image
Kalmar Tech Park med Gamla Volvofabriken inringad.
Kalmar Tech Park med Gamla Volvofabriken inringad. Bild: Sveafastigheter

Sveafastigheter säljer i Kalmar

Transaktioner Fastighetsfonden Sveafastigheter Sverige I har sålt ”Gamla Volvofabriken”, en fastighet belägen i anslutning till handelsområdet Hansa City i Kalmar.
Publicerad den 16 Januari 2014

Fastigheten har en total uthyrbar area på 60 000 kvadratmeter och omfattar hyresgäster inom handel, kontor, logistik och kommunal verksamhet, såsom Liljas Bil, Electra och Kalmar Läns Museum.
Den nya ägaren är en investerargrupp med förankring i regionen.

Sveafastigheter köpte fastigheten och intilliggande markområde 2005 som en del i förvärvet av Kalmar Tech Park. Därefter har man i samarbete med P&E Förvaltning arbetat med förädling av fastigheten samt utveckling av handelsområdet Hansa City som invigdes 2006.

- Under vår innehavstid har vi målmedvetet arbetat med att förbättra fastigheten genom omfattande uthyrningar och hyresgästanpassningar. Det är nu ett strategiskt bra läge för oss att sälja fastigheten till en långsiktig förvaltare och därmed realisera ytterligare en del av fond I som startade 2003, säger Eric Bergström på Sveafastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige