Image
Med Turbinhallen vill man skapa fler bostäder genom förtätning av befintlig stadsmiljö.
Med Turbinhallen vill man skapa fler bostäder genom förtätning av befintlig stadsmiljö. Bild: SSM

Stort intresse för nya bostäder i Järla Sjö

Bostäder Inför försäljningsstarten av de nyproducerade bostadsrätterna har fler än 5 000 personer anmält sitt intresse för de drygt 200 lägenheterna.
Publicerad den 6 Oktober 2015

Försäljningsstart av bostadsrätterna, som lanseras under namnet Turbinhallen, sker den 11 oktober. Bostäderna kommer att utvecklas av SSM tillsammans med fastighetsägaren Profi Fastigheter. Projektet innehåller drygt 200 bostadsrätter, varav cirka 70 procent är ettor och tvåor, och inflyttning är planerad från sommaren 2017.

- Turbinhallen är ett attraktivt bostadsprojekt, vi har aldrig haft så stort intresse för ett enskilt SSM-projekt vid försäljningsstart. Det är förstås otroligt roligt att så många värdesätter kvalitéerna i våra bostäder kombinerat med den unika bostadsmiljö som Järla Sjö erbjuder. Vi har under utvecklingen av detta projekt varit måna om att behålla den gamla industrikänslan som finns i den fantastiska byggnad som står där idag, säger Mattias Roos, vd på SSM.

Med Turbinhallen vill man skapa fler bostäder genom förtätning av befintlig stadsmiljö, intill befintlig och kommande kollektivtrafik. Utseendemässigt har stor vikt lagts vid att bevara byggnadens industriella och historiska arv.

- För oss är utveckling detsamma som förbättring. Med Turbinhallen ersätter vi en relativt stängd affärsverksamhet med att öppna upp Järla Sjö för betydligt fler människor. Genom att behålla och utveckla befintlig service samtidigt som vi skapar ytor för förskola kommer Turbinhallen bidra till att höja Järla Sjös bostadskvalitet på ett mycket positivt sätt, säger Thomas Sipos, Profi Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige