Image

Stordalen öppnar hotell i Sickla

Uthyrning Atrium Ljungberg tecknar avtal med Nordic Choice Hotels om att öppna ett Clarion Collection Hotel i Sickla, Nacka. Hotellet öppnar våren 2020 i byggnaden där Kåbergs startade tapettillverkning för över hundra år sedan.
Publicerad den 8 Januari 2018
Tapetfabriken. Bild: White Arkitekter
Tapetfabriken.

Det blir Nordic Choice Hotels som genom sin kedja Clarion Hotel kommer att driva hotellet i den gamla anrika Tapetfabriken i Sickla. Hotellet som öppnar våren 2020 kommer att erbjuda 156 hotellrum och en 2 000 kvadratmeter stor lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler.

– Jag älskar byggnader med en historia. I tapetfabriken kan man formligen känna doften av den gamla tapettillverkningen. Det här kommer att bli ett hotell som kommer att knocka besökarna med all atmosfär. För mig blir det oemotståndligt. Potentialen för hotellet är fantastisk och med kommande infrastruktursatsningar i området så kommer det här utvecklas till ett oerhört attraktivt område, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

I Sickla möts man av en unik atmosfär av gammalt och nytt. En stad i rörelse där människor lever och arbetar vägg i vägg med shopping, restauranger, kultur och internationella företag. Här har cirka 5 000 personer sin arbetsplats. Områdets långa historia avspeglas i de omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna. Köpkvarteret i Sickla är en av Stockholms största handelsplatser med 150 butiker, ett 30-tal restauranger, flera gym och en biograf. Närhet till bussar, Tvärbana, Saltsjöbanan och viktiga trafikleder gör det enkelt att ta sig hit. Inom några år ska även tunnelbanans sträckning till Nacka stå klar med en station i Sickla.

– Sickla är en av våra mest prioriterade platser där vi har en stor andel av vår projektportfölj. I samverkan med en mycket välrenommerad partner lägger vi nu nästa pusselbit till staden Sickla. Ett hotell är en inbjudande mötesplats som tillför Sickla kvaliteter i form av lounge och restaurang som även andra än hotellgäster kan utnyttja. Det är en del i vår strategi för staden med tio goda skäl att vara på en plats, säger Annica Ånäs vd på Atrium Ljungberg.

Byggnaden uppfördes 1906 och inhyste ursprungligen den prisbelönte tapettillverkaren Kåbergs tapetfabrik. Sedan dess har den bland annat verkat som servicebyggnad för Atlas Copco och varit kreativt kontor. Under ombyggnaden till hotell kommer fasaden att återuppbyggas av originaltegel och ambitionen är att ta vara på historian i hotellverksamheten. Projektet innebär om- och tillbyggnation av kontorsfastigheten som konverteras till 12 000 kvadratmeter BTA hotell och kontor samt garage. Projektet ryms inom gällande detaljplan.

Annordia har varit rådgivare till Atrium Ljungberg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige