Image

Stordalen bygger nytt hotell på Arlanda

Bygg/Arkitektur Nordic Choice Hotels blir operatör för Stockholm Arlanda Airports nya storhotell. Hotellet beräknas få drygt 460 rum och blir ett modernt alternativ i vardagslyx till affärshotellen på flygplatsen. Hotellet är en viktig pusselbit i byggandet av den nya flygplatsstaden.
Publicerad den 19 Oktober 2016
Petter Stordalen. Bild: Nordic Choice Hotels
Petter Stordalen.

Stockholm Arlanda Airport har den lägsta andelen hotellplatser av de nordiska storflygplatserna. Nu tar Swedavia ett stort steg i utvecklingen av den kommande flygplatsstaden kring Arlanda.

Swedavia har skrivit föravtal med Nordic Choice Hotels om att bli operatör. Diskussioner förs nu om det kommande hotellets och avtalets slutliga utformning.

Det nya storhotellet byggs i direkt anslutning till passagerarterminalerna och ambitionen är att det ska drivas under varumärket Comfort Hotel.

Stockholm Arlanda Airport växer snabbt. Sedan 2010 har resenärstillväxten ökat med 40 procent från 16 till 23 miljoner resenärer. Sedan 2013 har Arlanda fått 14 nya interkontinentala flygförbindelser.

För att möta tillväxten förbereds nu ett 14 våningar högt hotell för främst fritidsresenärer och familjer i segmentet “affordable luxury”.

Inriktningen är mindre rum med hög kvalitet och en stor loungeyta för möten, umgänge och avkoppling. Hotellet placeras intill SkyCity med dess stora utbud av butiker och restauranger.

– Efter en noggrann urvalsprocess har vi utsett Nordic Choice Hotels som operatör för vår nya hotellsatsning. De har tidigare etablerat det stora Clarionhotellet på Stockholm Arlanda Airport på ett utmärkt sätt. Det nya hotellkonceptet möter efterfrågan från den moderna fritidsresenären. Vi investerar stort i utvecklingen av en helt ny flygplatsstad för att stärka förutsättningarna för svensk tillväxt och tillgänglighet, säger Karl Wistrand, vice vd och koncernchef Swedavia.

Hotellet, med en yta på 20 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar, får en kombinerad lobby och lounge, restaurang, bar, vinterträdgård samt takterrass. Investeringen beräknas till cirka 750 miljoner kronor och byggstarten planeras till sommaren 2017 med inflyttning under 2019.

– 2012 invigde vi Clarion Htel Arlanda Airport. Vi hade stora förhoppningar på hotellet. Enorma för att vara ärlig. Och de har levererat. Antalet sålda rum ökar för varje år. Idag har vi problemet att efterfrågan på boende direkt vid terminalerna är större än vad vi förutspått och vad vi har kapacitet för och därför är vi väldigt glada över att kunna utöka på Arlanda med ett Comfort Hotel, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter A Stordalen.

För Swedavia är hotellsatsningen nästa fas i att utveckla den nya flygplatsstaten i takt med det ökande rese- och övernattningsbehovet.

Under sommaren har byggandet av kontorsfastigheten Sky City Office One påbörjats vid torget intill de båda hotellfastigheterna.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige