Image

Storbolag bildar SF Invest

Bolag Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag bildas för att bidra till branschens utveckling.
Publicerad den 14 November 2017
Marie Mannholt, Oscar Frånlund, Per Svensson, Sima Ghaemi, Lena Koerth. Bild: SF Invest
Marie Mannholt, Oscar Frånlund, Per Svensson, Sima Ghaemi, Lena Koerth.

Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag har bildats för att utveckla fastighetsbranschen. Konsortiet som går under kategorin ”Branch funding-bolag” ägs gemensamt av fastighetsbranschen och skall bidra till utvecklingen genom att tillföra nytänk och smarta lösningar för branschspecifika kringtjänster. Initiativtagare är Croisette Real Estate Partner.

Följande parter har ingått delägarskap i Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag (SF Invest):

Wihlborgs, Wallenstam, Svenska Hus, Novi Real Estate, Midroc, Kungsleden, Klövern, Croisette, Corem och Balder.

Intresset för att investera i konsortiet har varit stort och dialoger förs med ytterligare ett par tongivande aktörer med målsättning att vara klart innan årsskiftet.

– I takt med att marknaden och kundernas behov förändras snabbt ser vi positivt på detta initiativ. Att vi tillsammans utvecklar branschen och morgondagens tjänster, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.


– Novi står för nytänkande och utvecklar smarta lösningar som ger en bättre affär för våra kunder! För oss är det därför strategiskt viktigt att vara med i denna satsning, säger Marie Bucht, vd för Novi Real Estate.

SF Invest har påbörjat utvecklingen av första bolaget och den första kringtjänsten, som kommer offentliggöras och lanseras i början av 2018. Det är sannolikt att ägarskaran kommer breddas något inom kort.

Styrelsen i SF Invest kommer initialt bestå av
Per Svensson, vd och grundare, Croisette Real Estate Partner
Sima Ghaemi, affärsutvecklare, Skanska
Lena Koerth, Head of Real Estate, Base 2
Oscar Frånlund, affärsutvecklare, Klövern
Marie Mannholt, Head of Communications and Marketing, Kungsleden

– Det är väldigt roligt att det är så många välrenomerade företag som vill vara med och driva branschen framåt, det finns enorm potential som ligger latent i undermåliga kringtjänster, säger Per Svensson, vd för Croisette Real Estate Partner och styrelsemedlem i SF Invest.

– Att fastighetsbranschen är konservativ tror jag att alla är överens om. Jag ser fram emot att vara delaktig i att driva på utvecklingen på ett mycket spännande sätt, säger Sima Ghaemi, styrelseledamot i SF Invest och affärsutvecklare Skanska Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige