Image

Storaffär i Finland – nytt Reditobolag förvaltar

Transaktioner Redito har tillsammans med det finska pensionsförsäkringsbolaget Varma och det svenska börsnoterade investeringsbolaget Ratos grundat Serena Properties AB, ett fastighetsbolag med inriktning på handelsfastigheter i Norden. Bolaget förvärvar initialt en portfölj bestående av 22 handelsfastigheter i Finland för närmare två miljarder kronor av Varma.
Publicerad den 23 November 2015

Ratos är huvudägare i bolaget med 56 procent. JLL var rådgivare till Ratos i affären.
Varma behåller 43 procent i bolaget och Redito har en procent.

Fastigheterna ligger i etablerade handelsplatser med starka hyresgäster inom framför allt dagligvaror och lågprishandeln. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 152 046 kvadratmeter.

Redito kommer att förvalta det nybildade bolaget för vilket Marc von Melen från Redito har utsetts till vd.

Fokus framåt är att aktivt förvalta och utveckla portföljen samt utvärdera andra intressanta investeringsmöjligheter.

- Redito har under de senaste tre åren varit mycket aktivt med investeringar i handelsfastigheter i både Sverige och Finland. Genom grundandet av Serena kommer vi fortsätta vårt arbete med att skapa hög avkastning för våra investerare. Vi ser givetvis fram emot ett långsiktigt samarbete med Varma och Ratos, säger Jan Björk, vd på Redito AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige