Image
Sege Park i Malmö kommer att omvandlas till ett område med blandad stadsbebyggelse.
Sege Park i Malmö kommer att omvandlas till ett område med blandad stadsbebyggelse. Bild: Malmö stad

Stora planer för Sege Park i Malmö

Bygg/Arkitektur Sege Park ska omvandlas till ett område med blandad stadsbebyggelse. Nu har ett markanvisningsprogram tagits fram för området.
Publicerad den 4 Februari 2016

Sege Park ska bebyggas med bostäder, verksamheter och offentlig service. Den uppvuxna parken ska utvecklas och vara öppen och tillgänglig för alla. Området kommer att förtätas genom nybyggnation samtidigt som de gamla byggnaderna kommer att få en ny användning.

När området är klart beräknas det finnas cirka 750 bostäder, främst i flerbostadshus. En ny förskola kommer att byggas, liksom ett parkeringshus och lokaler för olika verksamheter.

Att omvandla Sege Park ligger i linje med Malmös översiktsplan och strategin att förtäta staden innanför Yttre Ringvägen. Genom satsningar på hållbara lösningar ska Sege Park bli ett föregångsområde.

Markanvisningsprogrammet vänder sig till dem som vill vara med i utvecklingen av Sege Park. Sege Park är en unik plats med sin uppvuxna, vackra park och sina gamla byggnader. Här finns en möjlighet för dig att vara med och skapa framtidens hållbara område, ett område som kommer att höra talas om sig i framtiden.

De äldre byggnaderna kommer att få nytt liv och tillsammans med nybyggnation skapa liv och rörelse i ett kulturhistoriskt värdefullt område. Malmö stad välkomnar små och stora byggherrar, etablerade liksom nya byggherrar i Malmö att vara med och utveckla Malmös nästa spjutspetsområde.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige