Image

Stor kinesisk vindkraftsinvestering – Newsec rådgivare

Energi/miljö Shanghaibaserade Envision Energy köper en vindkraftspark om 25 MW utanför Eskilstuna, vilket innebär den hittills största kinesiska vindkraftsinvesteringen i Sverige. Newsec var rådgivare åt säljaren.
Publicerad den 6 Juli 2015
Omid Ashrafi. Bild: Jenny Lagerqvist
Omid Ashrafi.

Förvärvet är den största kinesiska vindkraftsinvesteringen hittills i Sverige och innebär även etablering av en ny teknikleverantör på marknaden. Envision kommer att påskynda byggandet med målet att nå kommersiell drift i september 2016.

- Vi är mycket glada över detta förvärv som är den första projektetinvesteringen i vår europeiska expansion och ser det som en möjlighet att via denna vindkraftpark uppvisa vår teknologiska prestanda och innovationsförmåga, säger Felix Zhang, Executive Director and Head of International Business vid Envision.

Kafjärden vindkraftpark har en konkurrenskraftig kostnadsstruktur och passar väl med den planerade turbinteknologin. Projektet har utvecklats av Christer Öholm och Paula Tidefjärd som äger en del av marken där vindkraftsverken kommer att placeras och som även behåller en ägarandel.

- Det är mycket glädjande att snart kunna se vindkraftparken i drift. Kafjärden är en av få starka platser för vindkraft i denna del av landet, säger Christer Öholm.

Newsec har agerat som exklusiv finansiell rådgivare till Christer Öholm och Paula Tidefjärd i transaktionen och avslutar därmed sin 23:e vindkraftstransaktion på den svenska marknaden sedan 2007.

- Svensk vindkraft blir alltmer en del av en internationell investerarmarknad och attraherar både finansiella och industriella investerare. Envisions förvärv markerar etableringen av ett nytt innovativt industriföretag på den nordiska marknaden, säger Omid Ashrafi, ansvarig för infrastruktur och energi inom Newsec.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige