Image

Stockholmshem planerar tusentals bostäder

Bostäder Stockholmshusen är en ny satsning där Stockholmshem tillsammans med Svenska Bostäder, Familjebostäder och Stockholms stad samlar bostadsbyggarkraften med målet att i hög takt skapa tusentals nya hyresrätter.
Publicerad den 7 Juni 2016
Stockholmshem planerar tusentals bostäder i Stockholms. Bild: Stockholmshem
Stockholmshem planerar tusentals bostäder i Stockholms.

På Folkparksvägen i Solberga planerar Stockholmshem bygga de första Stockholmshusen.
De allmännyttiga bolagen ska fördubbla sin byggnation de kommande åren och en viktig del i detta är satsningen på Stockholmshusen. Målet är 3 500-5 000 byggstartade hyresbostäder fram till 2020.

Den 1-22 juni 2016 är det samråd om förslaget till detaljplanen för kvarteret Karneolen i Solberga. Vid Folkparksvägen - Kristallvägen planeras 80 lägenheter och husen byggs enligt principerna för Stockholmshusen. Det innebär att genom ett nära samarbete mellan stadens tekniska förvaltningar, de allmännyttiga bostadsbolagen och byggföretagen skapas förutsättningar för att bygga snabbt, kostnadseffektivt och med hög kvalitet.

– Genom arbetet med Stockholmshusen utvecklar vi ett sätt att få fram fler bostäder snabbare än tidigare, utan att ge avkall på vare sig arkitektur eller teknisk kvalitet, säger Eva Nygren, vd på Stockholmshem.

De nya husen i Solberga blir så kallade lamellhus i fyra våningar. Husens utformning och höjd anpassas till den omgivande 50-tals-bebyggelsen som är klassad som kulturhistoriskt värdefull.

I dag är närboende inbjudna till ett öppet hus-möte om detaljplanen. Mötet äger rum i huset i parkleken Kristallen, Sulvägen 22 i Solberga.

Representanter från staden och Stockholmshem kommer att vara på plats för att berätta om förslaget och svara på frågor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige