Image

Stockholm Vatten-fastigheten säljs för 800 miljoner

Transaktioner Castellum planerar att förvärva Sabbatsberg 24 på Torsgatan som fram till i fjol rymde Stockholm Vattens huvudkontor. Affären förutsätter slutgiltigt beslut i kommunfullmäktige i Stockholm i mars.
Publicerad den 1 Februari 2017
Stockholm Vatten säljer sitt före detta huvudkontor. Bild: NAI Svefa
Stockholm Vatten säljer sitt före detta huvudkontor.

Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 800 miljoner kronor.

NAI Svefa har varit rådgivare till säljaren Stockholm Vatten. Fastigheten omfattar 14 000 kvadratmeter, varav endast 1200 kvadratmeter är uthyrda.

Ärendet bereds för att kunna godkännas vid kommunfullmäktiges sammanträde den 20 mars 2017. Det innebär att överlåtelsen kan ske under andra halvan av april efter att fullmäktigebeslutet vunnit laga kraft.

Castellum äger fastigheter i närområdet och planerar att medverka i utvecklingen av Torsgatan tillsammans med Stockholms stad. Fastigheten som Stockholm Vatten lämnat stod klar 1906 och har unika historiska kvaliteter som ska tillvaratas och förädlas. Exteriören ritades av den legendariske arkitekten Ferdinand Boberg som också är mannen bakom många andra kända byggnader, exempelvis regeringskansliet Rosenbad och NK-huset i Stockholm.

- Det här är en fastighet med ett fantastiskt läge. Vi ser fram emot både att utveckla den befintliga byggnaden och att kunna bidra med nya kommersiella ytor mitt i Stockholm, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Castellum har i dag ett fastighetsbestånd i centrala Stockholm om cirka 90 000 kvadratmeter och är ett av Sveriges största fastighetsbolag med ett totalt fastighetsvärde om cirka 71 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige