Image

Stenvalvet köper i Ystad

Transaktioner Stenvalvet köper två samhällsfastigheter av Enrax Fastighet AB i Ystad.
Publicerad den 20 December 2017
Stenvalvet köper Hälsans Hus i Ystad. Bild: Stenvalvet
Stenvalvet köper Hälsans Hus i Ystad.

Stenvalvet köper Hälsans hus (Kranskötaren 5), omfattande 4 400 kvadratmeter samt den 1 100 kvadratmeter stora fastigheten Lotsen 6 som Polisen förhyr.

- Förvärven av fastigheterna passar väl i vårt befintliga fastighetsbestånd. Vi äger sedan tidigare polishuset i Ystad och flertalet vårdcentraler i Skåne och ser förvärvet som ett bra komplement och mycket positivt för vårt fortsatta samarbete med Polisen och Region Skåne, säger Sara Östmark, vice vd och affärsutvecklingschef hos Stenvalvet.

Stenvalvet tillträder fastigheterna under första kvartalet 2018.

CBRE var rådgivare till säljaren Enrax.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

FASTIGHETS AB STENVALVET
Stenvalvet är ett av de ledande bolagen i Sverige inom segmentet samhällsfastigheter. Totalt äger, förvaltar och utvecklar vi ett hundratal fastigheter med en area av ca 600 000 kvm till ett sammanlagt marknadsvärde om cirka 16 miljarder kronor.

I våra fastigheter bedrivs samhällsservice inom områden som rättsväsende, utbildning, vård och omsorg samt myndigheter. Det är företrädesvis stat, kommun och region som är hyresgäster och utförare.

Fastighetsbeståndet är fördelat över hela Sverige. Stenvalvets ägare är långsiktiga institutionella ...

Läs mer om Fastighets AB Stenvalvet på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige