Stendörren köper stort av Wallenstam

Publicerad den 27 Maj 2011

Transaktioner Stendörren köper fem fastigheter med 1 528 lägenheter av Wallenstam i Husby.
Köpeskillingen är 875 miljoner kronor, vilket är i nivå med värdering.

Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Stendörren köper stort av Wallenstam i Husby. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Stendörren köper stort av Wallenstam i Husby. Bild: Wallenstam.

Stendörren tillträder fastigheterna 1 juli 2011.

I affären ingår även möjlighet för Wallenstam att förvärva en byggrätt i Tyresö för nyproduktion av cirka 200 lägenheter.

Savills var rådgivare åt köparen Stendörren.

- Detta är ett betydande förvärv på den svenska bostadsmarknaden vilket avspeglar en stark efterfrågan från svenska köpare som letar förvärv av kvalitetsobjekt även i utanför innerstaden. Dessa fastigheter blir en utmärkt komplettering till vår klients portfölj, säger Ulf Nilsson, vd för Savills.

Wallenstam har ägt Husbyfastigheterna sedan 1996 och har sedan dess arbetat med att utveckla beståndet genom kvalitetshöjande åtgärder bland annat genom upprustning av gårdar, entréer med skalskydd samt nya balkonger och tvättstugor. Även ett omfattande energibesparingsprogram har genomförts i området, där installation av bergvärme har varit en viktig del.

Stendörren äger sedan tidigare tio fastigheter, varav sju i Stockholmsområdet, och resterande i Linköping, Nyköping och Uppsala. Knut Pousette är vd för bolaget.

- Stendörren som köper våra Husbyfastigheter har en gedigen erfarenhet av att förvalta och utveckla bostadsfastigheter. De kommer att fortsätta utveckla fastigheterna och området, säger vd Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

För Wallenstams del är affären ett steg från förvaltning till en satsning på nyproduktion.

- Vi har en ambitiös projektportfölj för nyproduktion av hyresrätter i Stockholmsområdet och omfördelar med den här affären en del av våra tillgångar från förvaltning till investering i nyproduktion. Det är många fastighetsägare som förvaltar fastigheter men vi är få som har åtagit oss att bygga nya hyresrätter, säger vd Hans Wallenstam.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till Union Investment Real Estate GmbH.

Fabege miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till en internationell investerare.


Vasakronan klart över 100 miljarder

Bolag Vasakronan passerar i bokslutskommunikén 100 miljarder kronor i fastighetsvärde. Värdet är nu uppe i nästan 104 miljarder kronor och årsresultatet för 2015 blev det högsta hittills – nästan elva miljarder kronor.


Annons
Image

Annons Image
Image
Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

Se bilderna från Värmekyrkan här

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland På torsdagen genomfördes Fastighetsmarknadsdagen i Östergötland i Värmekyrkan, Louis de Geer, Norrköping.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Sven-Olof Johansson och Alexandra Pascalidou.

Sven-Olof Johansson om det amerikanska hotet

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Sven-Olof Johansson tror på en inbromsning i den amerikanska ekonomin i vår, och nya åtgärdsprogram med kvantitativa lättnader från Federal Reserve.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Moderatorn Alexandra Pascalidou och EY:s Ingemar Rindstig.

Rindstig: Hejdlöst mycket pengar på väg in i fastigheter

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland EY:s Ingemar Rindstig menar att det globala pensionskapitalet kommer att öka sina allokeringar gentemot fastigheter enormt mycket de kommande åren.


Annons
Image

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

Vilka faktorer styr bostadsbyggandet?

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Visst, byggandet ökar om planprocesserna effektiviseras.
Men det är helt andra faktorer som styr bostadsbyggandet, enligt Ted Lindqvist på Evidens.


Serneke rekryterar två i Stockholm

Bolag Serneke fortsätter sin expansion i Stockholm med rekryteringen av två nyckelpositioner, med ett förflutet från Skanska och NAI Svefa, till affärsområde projektutveckling.


Fabege: Värdetillväxt gav rekordresultat

Bolag Fabege redovisar ett resultat efter skatt om nästan 20 kronor per aktie.


Annons
Image

Veidekke bygger för Magnolia i Limhamn

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg Syd har fått i uppdrag av Magnolia Bostad att bygga 279 hyresrätter i Limhamn. Projektet är en totalentreprenad med en ordersumma på 283 miljoner.


Diös rekryterar retailchef

Bolag I mars tillträder Gabriel Larsson den nyinrättade tjänsten som retailchef. Han kommer närmast från NRF Fastigheter och rollen som regionchef.


Norrporten moderniserar åt Försäkringskassan i Luleå

Uthyrning Försäkringskassan i Luleå förlänger sitt hyresavtal med Norrporten i ytterligare sex år och flyttar samtidigt sitt servicekontor från Timmermansgatan till Strand Galleria i direkt anslutning till övriga medarbetarna i kvarteret Strutsen.


Annons
Image

River Island till Pub-huset

Uthyrning Den nya flagship-butiken kommer att öppna på Drottninggatan 72 vilket är adressen för det anrika Pub-huset som just nu byggs om. Invigningen av butiken sker i augusti 2016.


Tobin väljer Utopia Arkitekter i Nacka

Bygg/Arkitektur Tobin Properties AB har avslutat upphandlingen av arkitekt för tredje etappen av bostadsprojektet Tollare i Nacka.


Property Partner får uppdrag av Regio

Bolag Property Partner får i uppdrag att ansvara för den tekniska förvaltningen av de fastigheter i Uppsala och Södertälje som förvärvats av Regio (som ägs av Sveafastigheter och AP3). Uppdraget omfattar cirka 40 000 kvadratmeter kontors- och handelsfastigheter.


Annons
Image

Europas största frisörkedja till Sundbyberg

Uthyrning M Room, Europas största frisörkedja för män, har salonger i städer som Berlin, Miami och Seattle. Nu öppnar företaget sin första salong i Sverige, i Förvaltarens lokaler på Landsvägen 62 i Sundbyberg.