Image

Stena Fastigheter rekryterar inför storsatsning i Göteborg

Karriär Stena Fastigheter förstärker inom fastighetsutveckling och kommersiell uthyrning i Göteborg.
Publicerad den 10 Juli 2017
Eli Abdi och Bodil Löfmark. Bild: Stena Fastigheter
Eli Abdi och Bodil Löfmark.

Stena Fastigheter kommer att bygga över 2 500 nya bostäder och 25 000 kvadratmeter kommersiella ytor i Göteborg inom de närmaste åren. Några av de pågående stadsutvecklingsprojekten är Masthuggskajen och BoStad2021.

- Vi är mycket stolta över att vara en del av den stadsutveckling som sker i Göteborg. Med vår erfarenhet och långsiktighet ser vi att vi kan bidra till en positiv utveckling i staden, säger Agneta Kores, vd, Stena Fastigheter Göteborg.

Som ett led i denna satsning fortsätter bolaget att förstärka sin organisation med två nya medarbetare - chef för fastighetsutveckling och ansvarig inom kommersiell uthyrning.

Bodil Löfmark är ny chef för fastighetsutveckling med ansvar för medarbetare inom projektledning, inköp, energi och miljö. Bodil Löfmark har en gedigen bakgrund inom fastighetsutveckling från Vasakronan, KF Fastigheter och Inter Ikea CG. Hon har bland annat arbetat med att utveckla Ikeas köpcentra i Kina. Senaste åren har hon arbetat som projektutvecklare på Stena Fastigheter.

- Stena Fastigheter är inne i en spännande utvecklingsfas och jag ser fram emot att tillsammans med mina medarbetare utveckla hållbara bostäder och lokaler där våra hyresgäster trivs och stannar kvar länge, säger Bodil Löfmark.

Elie Abdi är ny ansvarig kommersiell uthyrare hos Stena Fastigheter Göteborg. Han kommer närmast från Skanska Fastigheter Göteborg där han har arbetat med uthyrning av bland annat Gröna Skrapan, Park 49, Tändstickan-området och Citygate.
Stena Fastigheter Göteborg har idag ett kommersiellt bestånd om 250 000 kvadratmeter där bland annat SCA:s kontor i Mölndal, Gröna skrapan i Gårda och nyförvärvade kommersiella ytor i Högsbo ingår. Elie Abdi kommer att ha ett ökat fokus på uthyrning och konceptframtagande av de kontorsfastigheter om 25 000 kvadratmeter som planeras på Masthuggskajen.

- Stena Fastigheter är en samhällsbyggare som vill framåt och det lockade mig. Här finns en vilja och kraft att utvecklas och skapa nytt, som den nya stadsdelen Masthuggskajen. Det känns väldigt roligt att få vara en del av detta, säger Elie Abdi.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige