Image
Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Nod.
Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Nod. Bild: Paul Abrigo

Statsministerbesök i Kvarteret Nod

Sverige Det nära samarbetet mellan universitet, forskning och näringsliv i Kista uppmärksammades vid statsministerns besök i kvarteret Nod på torsdagen. Kluster som Nod underlättar utbytet mellan utbildning och näringsliv och bidrar till stärkt innovationskraft.
Publicerad den 12 September 2014

- Hela Kistas framväxt är ett exempel på en hur en modern storstad växer fram. Här finns många arbetsplatser och här blandas akademi och näringsliv på ett väldigt bra sätt, sade statsminister Fredrik Reinfeldt.

Statsministerns besök på Nod skedde i anledning av att ett nytt initiativ presenterades från Stockholms stad om att erbjuda mark för ytterligare studentbostäder i området.

Kvarteret Nod ska vara en brygga mellan forskning, utbildning, innovation, företagande och entreprenörskap. Gränsöverskridandet består först och främst av ett starkt sammanhang utrustat med enkla lösningar för tillfälliga kontor, en mängd gemensamma smarta funktioner och digitala lösningar, en mötesrestaurang, öppna platser samt en stor eventyta för mässor, utställningar och andra aktiviteter.

- Vi har haft många besök under senare tid och ser ett stort intresse för Nod, vilket är glädjande. Det är ett tecken på att många är nyfikna på gränsöverskridande miljöer och tankesätt men också en signal om en pågående förskjutning av nya möjligheter till kluster som Nod, säger Peter Johansson, marknadsansvarig för kontor på vid Atrium Ljungberg.

Största hyresgäst i Nod är Stockholms universitets institution för data- och systemvetenskap (DSV). Övriga aktörer som har flyttat in eller är på väg att flytta in är eGovLab, Kista Science City, Stockholm Science & Innovation School, Digital Art Center, Cornerstone, SenseGraphics, Indpro, Creant, Eatery samt Member24.

Nod ligger strategiskt mellan det äldre och det framväxande Kista på Borgarfjordsgatan 12, cirka tre minuters promenad från tunnelbanan. Nod är ett av Atrium Ljungbergs tre pågående Breeam-projekt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige