Image

Stark avslutning på 2015 – NCC ger utdelning utöver Housing

Bolag I slutet av november var NCC:s plan att inte ge någon utdelning, utöver avknoppningen av NCC Housing – men i bokslutskommunikén ändrar sig bolaget och ger en kontant utdelning om 3,00 kronor per aktie. Aktien stiger med åtta procent på torsdagsmorgonen.
Publicerad den 28 Januari 2016
Peter Wågström. Bild: Sten Jansin
Peter Wågström.

Anledningen är helt enkelt att resultatet och kassaflödet har utvecklats väl och styrelsen har därför ändrat sig.

Q4-periodens resultat efter skatt uppgick till 1 241 miljoner kronor (878), 11,47 kronor per aktie (8,13).

För helåret landade resultatet efter skat på 2 120 miljoner kronor (1 838), 19,50 kronor per aktie (17,01).

Peter Wågström skriver i vd-ordet:

- Både resultatet i kvartalet och helårsresultatet är det bästa någonsin för NCC. Resultatet efter finansiella poster i det fjärde kvartalet ökade till 1562(1017) miljoner kronor, framförallt till följd av ett bra resultat från vår bostadsutvecklingsaffär. För helåret 2015 ökade rörelseresultatet till 3039 (2604) miljoner kronor. Resultatet efter skatt uppgick till 2 120 (1 838) miljoner kronor och avkastning på eget kapital blev 26procent, vilket överträffar vårt mål på 20 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige