Image

SSM noteras – och genomför nyemission

Ekonomi/Finansiering SSM Holding AB offentliggör i dag sin avsikt att genomföra en notering av bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Erbjudandet förväntas innefatta en nyemission om cirka 500 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Mars 2017
Mattias Roos. Bild: Peter Knutson
Mattias Roos.

Mattias Roos, verkställande direktör för SSM, kommenterar:

– SSM har genomgått en stark tillväxtresa och utvecklats till den ledande bostadsutvecklaren i Stockholmsregionen inom prisvärda och funktionssmarta lägenheter. Vi särskiljer oss på marknaden genom att utveckla bostäder för morgondagens urbaniter som vill kunna utnyttja det som staden har att erbjuda, och som prioriterar mer i livet än boendet.

Han fortsätter:

– En börsnotering är ett naturligt steg för vår fortsatta tillväxt, men ger oss även utökade möjligheter att ta oss an bostadsbristen i storstadsregionerna, som i synnerhet drabbar unga vuxna som ska in på bostadsmarknaden. Jag ser fram emot att tillsammans med våra ägare och alla anställda i SSM fortsätta bygga vår position som en av Stockholmsregionens främsta bostadsutvecklare.

Anders Janson, styrelseordförande för SSM:

– SSM har en historik av stark tillväxt och hög avkastning driven av en framgångsrik investeringsstrategi som har resulterat i att SSM idag har en väldigt stark byggrättsportfölj. En börsnotering på Nasdaq Stockholm är ett naturligt och viktigt nästa steg för SSM:s fortsatta utveckling och tillväxt. Genom börsnoteringen förväntas SSM gynnas av ökad kännedom om Bolaget och dess erbjudande samt få en bättre tillgång till kredit- och kapitalmarknaden.

Grundarna och bolagets grundare Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand säger i ett uttalande:

– Sedan vi grundade bolaget 1993 har mycket förändrats och utvecklats. Under många år var SSM ett förvaltningsbolag men under de senaste 20 åren har vi arbetat med att utveckla bostäder genom nyproduktion. De senaste fem åren har bolagets fokus tydliggjorts och verksamheten har expanderat kraftigt. Vi är fantastiskt stolta över att det vi kämpat för under många år nu bär frukt. Genom en utökning av ägarkretsen skapas de bästa förutsättningarna för att SSM ska kunna fortsätta att utvecklas framgångsrikt även framöver.
efterfrågan på SSM:s bostäder vilket skapar goda förutsättningar för SSM att kunna realisera sina expansionsplaner.

Som ett led i bolagets fortsatta expansion anser huvudägaren, styrelsen och ledningen att en börsnotering är ett logiskt nästa steg.

Noteringen förväntas att innefatta en nyemission om cirka 500 miljoner kronor. Nettolikviden från nyemissionen möjliggör för SSM att fortsätta expansionen och öka andelen byggstarter.

Härutöver bedöms en notering av bolagets aktier ge en ökad uppmärksamhet och ett stärkt förtroende från befintliga och potentiella kunder och samarbetspartners, samt ökad förmåga att attrahera och behålla drivna och kompetenta medarbetare samt nyckelpersoner i organisationen, samtidigt som Bolagets möjligheter till finansiering och tillgång till kreditmarknaden förbättras.

Erbjudandet i samband med noteringen avses att omfatta såväl nyemitterade aktier som befintliga aktier. Huvudägaren avser att behålla en väsentlig ägarandel efter noteringen och har för avsikt att fortsätta att aktivt ta ansvar för bolagets utveckling framöver och både Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand avser att fortsätta i styrelsen för SSM.

Aktierna kommer att erbjudas till institutionella investerare i Sverige och internationellt, med undantag för USA, samt till allmänheten i Sverige.

Transaktionen förväntas genomföras med ett sedvanligt prisintervall där det slutliga erbjudandepriset fastställs genom en så kallad bookbuilding-process.

ABG Sundal Collier och SEB är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners i samband med noteringen. Gernandt & Danielsson är legal rådgivare till Bolaget och Huvudägaren och Advokatfirman Hammarskiöld & Co är legala rådgivare till Joint Global Coordinators.

SSM:s finansiella mål och utdelningspolicy

• Rörelsemarginal: >20 procent
• Räntabilitet på eget kapital: >25 procent
• Räntetäckningsgrad: >2 gånger
• Soliditet: >30 procent
• Utdelningspolicy: >30 procent av årets resultat fr.o.m. 2017 med första möjliga utdelning i samband med årsstämman 2018.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige