Image
SSM köper projektet Stories i Hägersten.
SSM köper projektet Stories i Hägersten. Bild: Nordier

SSM köper projekt i Hägersten

Transaktioner SSM köper ett bostadsprojekt med strandtomt, omfattande 250 bostadsrätter, i Hägersten av stiftelsen Neijp-Henriksberg.
Publicerad den 15 November 2017

Projektet har marknadsförts under konceptnamnet Stories och omfattar cirka 12 700 kvadratmeter BOA, vilket SSM bedömer kunna utveckla till 250 bostadsrätter.

Detaljplanearbete är påbörjat och initial köpeskilling uppgår till 60 miljoner kronor, varav 30 miljoner kronor betalas vid lagakraftvunnen detaljplan.

Försäljningen är uppdelad på tre jämnt fördelade etapper. Tilläggsköpeskilling tillkommer och betalas i samband med att SSM har uppnått en säljgrad om 75 procent i var och en av dessa etapper.

Försäljningsstart är beräknad till 2019 och inflyttning förväntas kunna ske med början under senare delen av 2021.

SSM har förvärvat ett unikt bostadsprojekt i urbana och växande Hägersten (Stockholms kommun). Projektet är attraktivt beläget med strandtomt till Mälaren samt med närhet till Axelsbergs tunnel-banestation, och 15 minuters färdväg till Stockholms T-central. Området präglas även av ett stort utbud av närservice, nöjen och rekreationsmöjligheter.

Projektet omfattar cirka 12 700 m2 BOA, vilket SSM har för avsikt att utveckla till 250 bostadsrätter. Försäljningen kommer att bedrivas via tre etapper och projektet planeras att drivas i egen regi. Första försäljningsstart beräknas till 2019 och tillhörande inflyttning förväntas kunna ske med början under senare delen av 2021.

- Marknaden för förvärv av attraktiva projekt är god. Projektet i Hägersten är synnerligen konkurrenskraftigt och helt i linje med våra kunders efterfrågan om ett prisvärt boende i urbana miljöer samt med närhet till goda allmänna kommunikationer. Vårt nya projekt blir därför ett värdefullt tillskott i vår projektportfölj, säger Mattias Roos, vd & koncernchef för SSM.

Efter förvärvet har SSM cirka 6 700 byggrätter i planerings- eller produktionsfas, och en försäljningsgrad om 97,1 procent i pågående produktion.

Nordier har varit rådgivare åt säljaren.

Olof Rotbring och Anna Carin Telin från Nordier kommenterar:
- Vi är väldigt glada för förtroendet att bistå Stiftelsen Neijp Henriksberg i den här försäljningen av ett fantastiskt bostadsprojekt i ett expansivt och mycket attraktivt läge i Stockholm. Vår övertygelse är att SSM kommer utveckla detta strandläge i cityskärgården till ett fantastiskt område för den moderna stockholmaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige