Image

Snabb comeback planeras efter konkurs

BOLAG I början av juli försattes Centrumutveckling, Centrum Group och Centrum Terre i konkurs av Stockholms tingsrätt. Men Centrumutveckling siktar på en snabb konkurs. − Redan i augusti är Centrumutveckling tillbaka i ett nytt bolag, säger ägaren Håkan Karlsson.
Publicerad den 31 Juli 2009

I och med konkursen avbröts den företagsrekonstruktion som har pågått sedan i januari.

– Nu ska verksamheten avvecklas, personalen sägas upp och tillgångarna realiseras, säger Hans Ödén, handläggare hos konkursförvaltaren Ackordscentralen till tidningen Market.

Nu ska Centrumutvecklings verksamhet flyttas över till ett nytt bolag.

– Vi fortsätter vår konsultverksamhet som tidigare. Jag etablerar ett nytt bolag och driver Centrumutveckling vidare, säger Håkan Karlsson till Market.

Centrumutveckling var en del av Centrum Group som också försatts i konkurs liksom Centrumutvecklings systerbolag Centrum Terre. Håkan Karlsson lägger skulden för konkursen på Centrum Terre.

– Det har plöjt ned 50-60 miljoner kronor i projekt som företaget inte har kunnat hitta finansiella partners för att realisera, säger han till Market.

Slutligen fick hela koncernen likviditetsproblem.

– Det är minst sagt tragiskt att konsultverksamheten i Centrumutveckling dragits med i konkursen, säger Håkan Karlsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige