Image

Skanskas Tändstickan 3 fullt uthyrt

Uthyrning Skanska hyr ut 2 360 kvadratmeter till ÅF i den pågående nybyggnationen av Tändstickan 3 på Grafiska vägen i Göteborg. Kontorshuset omfattar totalt 12 500 kvadratmeter.
Publicerad den 16 Maj 2017
Tändstickan 3. Bild: Skanska
Tändstickan 3.

Inflyttning sker under januari 2019 i samband med att byggnationen färdigställs. Skanska har också hyrt ut cirka 500 kvadratmeter till Besida som öppnar restaurang i byggnadens entréplan under januari 2019.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda ÅF ytterligare yta i kvarteret, en unik lösning i och med våra tre olika etapper och kontorshus. Med de här två uthyrningarna är nu våra tre kontorshus fullt utvecklade och återstår gör nu bostadsdelen för att skapa den blandstad vi har haft som ambition redan när vi förvärvade marken 2010, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

ÅF etablerade sitt kontor i kvarteret redan 2011 och har sedan dess expanderat och mer än fördubblat sina ytor till cirka 17 500 kvadratmeter. Tändstickan 3 är den tredje etappen av Tändstickan, som också omfattar det så kallade ÅF-huset och Tändstickan 2.

– ÅF har mer än fördubblat sin verksamhet i Göteborg sedan 2012. Detta ställer höga krav på flexibilitet i våra kontorslokaler. Att vi kan utöka vår yta i samma kvarter ser vi som en stor fördel. Tändstickan är ett kvarter under utveckling som är mycket spännande att vara en del av, säger Carl-Olof Alknert, Director Real Estate & Facility, ÅF.

Tändstickan 3 blir elva våningar högt och sedan tidigare är Försäkringskassan klar hyresgäst i huset. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige