Image
Skanska och Huddinge kommun utvecklar tillsammans en hållbar stadsdel - Flemingsbergsdalen.
Skanska och Huddinge kommun utvecklar tillsammans en hållbar stadsdel - Flemingsbergsdalen. Bild: Skanska

Skanska och Huddinge kommun utvecklar hållbar stadsdel

Bygg/Arkitektur Skanska och Huddinge kommun påbörjar nu utvecklingen av Flemingsbergsdalen, intill Flemingsbergs station, till en ny hållbar stadsdel med bostäder, handel, kontor och service.
Publicerad den 11 September 2014
Flemingsbergsdalen. Bild: Skanska
Flemingsbergsdalen. Flelmingsbergsdalen. Bild: Skanska
Flelmingsbergsdalen.

– Vi är väldigt glada över att få vara del av utvecklingen av Flemingsbergsdalen. Det här är attraktiv mark i en expansiv del av Stockholmsområdet. Under det närmaste decenniet kommer det som i dag är en parkeringsplats att ha förvandlats till en modern stadsdel med liv och rörelse. En utveckling som innebär ett lyft för hela stockholmsregionen, säger Johan Karlström, koncernchef för Skanska.

I en första etapp kommer Skanska att bygga nya vägar, en stormarknad, en sporthall och drygt 180 hyresbostäder. Avsikten är att kunna påbörja byggnadsarbetena i november.
Den nya stadsdelen byggs på den östra sidan om järnvägen. Enligt Stockholmsregionens utvecklingsplan (RUFS 2010) ska Flemingsberg 2030 vara ett fullvärdigt komplement till Stockholms innerstad. Läget är attraktivt med närhet till järnväg, den kommande Södertörnsleden samt planerad framtida spårvägsförbindelse.

Flemingsbergsdalen utvecklas med hållbarhet som ledstjärna och byggnaderna i stadsdelen kommer att miljöcertifieras. Det innebär en satsning på god energiprestanda, minskad vattenförbrukning, minskade koldioxidutsläpp och förbättrad inomhusmiljö. Hänsyn tas även till val av plats för utveckling av nya byggnader, samt hur utformningen av områdena sammanför byggnader och infrastruktur till ett grannskap med genomtänkta kommunikationsmöjligheter.

Flemingsberg utvecklas i snabb takt. Här finns redan högskolor och rättsväsende och närheten till Huddinge sjukhus har inneburit en attraktiv etableringsmiljö för företag inom medicinsk forskning och utveckling.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige