Image

Skanska bygger nytt kontorshus i Malmö

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 430 miljoner kronor i kontorsprojektet Epic i kvarteret Trollhättan 7 på Universitetsholmen i Malmö. Kontorshuset kommer att bli sex våningar högt med en total uthyrningsbar yta på cirka 15 000 kvadratmeter. 
Publicerad den 7 Juni 2017
Epic. Bild: Skanska
Epic.

Epic blir Skanskas nästa steg i utvecklingen av Universitetsholmen efter lyckosamma projekt i området, som bland annat Malmö Live och Studio. 

– Det är väldigt glädjande att starta Epic och fortsätta utvecklingen av Universitetsholmen. Epic erbjuder ett fantastiskt läge i kombination med moderna och hållbara lokaler samt en väl tilltagen atriumgård, säger Stefan Andersson, projektchef, Skanska Öresund.

I Epic står välmående och hälsa i fokus. Det är ett av Sveriges första kontorsprojekt som är registrerat för en Well-certifiering. Certifieringen är baserad på sju års medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår helt från hur den byggda miljön påverkar oss människor.

– Det som tilltalar oss kring just Well är att det utgår från hur kroppens olika system påverkas av den byggda miljö man befinner sig i. Det handlar om den viktigaste tillgången för de allra flesta företag – dess anställda, säger Sofia Ekerlund, marknadsansvarig för Hälsa/Well, Skanska Öresund.

Byggnationen inleds under det andra kvartalet 2017. Färdigställandet av Epic är planerat till det tredje kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige